29 Mart 2024
  • Lefkoşa13°C
  • Mağusa15°C
  • Girne16°C
  • Güzelyurt15°C
  • İskele15°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara15°C

"GIRGIRLAR SADECE BARINMA AMAÇLI GELDİLER" (!)

Tarım Ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı Zafer Burnu’na demirleyen ‘Gırgır Tekneleri’ ile ilgili açıklama yaptı...

"Gırgırlar sadece barınma amaçlı geldiler" (!)

29 Mayıs 2016 Pazar 17:02

Dün akşam Zafer Burnu’na demirleyen gırgır tekneleriyle ilgili kamuoyunda oluşan rahatsızlık nedeniyle, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla bir basın açıklaması yaptı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, söz konusu teknelerin fırtına nedeniyle ülkemize sığınmak amacıyla gelen tekneler olduğu ve Sahil Güvenlik ekiplerinin kontrolünde sadece barınmak amacıyla geceyi bölgede geçirdiği belirtildi. Açıklamada, bu teknelerin herhangi bir balıkçılık faaliyetinde bulunmadığının da altı çizildi.

“Tekneler pazar sabahı uluslararsı sulara geri döndü”

Geçtiğimiz yıl belirlenen demirleme alanlarına göre, Zafer Burnu bölgesinin demirlemeye yasaklanmış bölge olduğu kaydedilen açıklamada,  fırtına sebebiyle ülkemiz karasularına sığınan gırgır teknelerinin Ulaştırma Bakanlığı’nın oluru alınmak kaydıyla geceyi bölgede geçirmesine izin verildiği belirtildi.  Sahil Güvenlik botunun da bölgeye konuşlandırıldığı ve teknelerin sadece barınması ve seyri için refakat ettiği ifade edilen açıklamada, fırtınanın bitmesine müteakip tüm teknelerin Pazar sabahı, tekrardan uluslararası sulara çıktığı kaydedildi.

“Balıkçılık faaliyetinde bulunulmadı”

Bakanlıktan yapılan açıklamada, KKTC ile TC Hükümeti arasında 19 Eylül 2002 tarihinde imzalanan ve Bakanlar Kurulu’nun 18 Aralık 2002 Tarih ve E-2269-2002 Sayılı Kararı Meclisin 18 Mart 2003 tarihli birleşiminde kabul olunan “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile Türkiye Cumhuriyeti Arasında Denizcilik Anlaşması (ONAY) Yasası” uyarınca fırtına sebebiyle ülkemiz karasularında bu gemilerin seyir, barınma vs. gibi faaliyetlerinde bulunmalarında herhangi bir sakınca olmadığı hatırlatılarak, söz konusu teknelerin bu çerçevede fırtına dininceye kadar bölgede kalmasına izin verildiği ifade edildi. Açıklamada, 27/2000 sayılı Su Ürünleri Yasası’nın 6 (3) maddesi gereğince, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bayrağını taşımayan hiçbir geminin, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti karasuları dahilinde avcılık faaliyetinde bulunamayacağı da hatırlatılarak, güvenlik maksadıyla kara sularımıza sığınmış bu teknelerin, Sahil Güvenlik refakatinde herhangi bir balıkçılık faaliyetinde bulunmadığının da altı çizildi. Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada vatandaşlardan herhangi bir şüpheli avlanma faaliyeti görmeleri halinde Sahil Güvenlk ve ilgili birimlere bilgi vermeleri istendi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA