16 Nisan 2024
  • Lefkoşa27°C
  • Mağusa30°C
  • Girne26°C
  • Güzelyurt26°C
  • İskele30°C
  • İstanbul23°C
  • Ankara21°C

GEZİ UNUTULMADI

Gezi unutulmadı

02 Haziran 2014 Pazartesi 14:31

Türkiye’de, Gezi Parkı olaylarının birinci yılında Taksim'de toplanma çağrısı yapılması üzerine yoğun güvenlik önlemi alan polis, Gezi Parkı'nı vatandaşlara kapattı.  Polisin aldığı önlemler etkili olmadı. Göstericilerle polis arasında birçok olay yaşandı. Okmeydanı'nda polise molotofkokteyli, misket, havai fişek ve taş atan gruplara müdahale edildi.

Okmeydanı'ndan Taksim'e gitmek için Piyalepaşa Caddesi'ne yürüyen ve polisin burada müdahale ettiği grup, daha sonra Şark Kahvesi önünde yeniden bir araya geldi.

Bu bölgede yolları trafiğe kapatarak, polise molotofkokteyli, misket, havai fişek ve taş atan gruba tazyikli su ve biber gazıyla müdahalede bulunuldu.

Bu arada eylemcilerin attığı molotofkokteylinin isabet ettiği bir manavda çıkan yangını, TOMA söndürdü. Eylemin devam ettiği sırada, civardaki bir düğün salonundan çıkan gelin ve damat gazdan etkilendi. Yakınları gelin ve damadı, düğün arabasıyla bölgeden uzaklaştırdı.

Çiftin yakınları, olaylar nedeniyle eylemcilere tepki gösterdi. İstiklal Caddesi'nde Mis Sokağı'nda toplanarak slogan atan ve polisin dağılmaları yönündeki uyarılarını dikkate almayan gruba da müdahale edildi. Ara sokaklara dağılan gruplardan bazı kişiler gözaltına alındı. Polisin bölgedeki güvenlik önlemleri devam ediyor.

Öte yandan Kurtuluş Caddesi'nde bazı eylemcilerin binaya girdiğini söyleyen apartman sakinleri, polisten yardım istedi. Polis ekipleri, apartmanda bir kısmı kullanıma hazır yaklaşık 20 molotofkokteyli ele geçirdi. Torbalarda bulunan molotofkokteylleri, polis aracıyla emniyete götürüldü.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA