29 Mart 2024
  • Lefkoşa22°C
  • Mağusa24°C
  • Girne22°C
  • Güzelyurt22°C
  • İskele24°C
  • İstanbul18°C
  • Ankara16°C

GEZİ PARKI DAVASINDA 4 TAHLİYE

Gezi Parkı davasında 4 tahliye

25 Mart 2014 Salı 10:11

Gezi Parkı davasında tutuklu yargılanan SDP MYK üyesi Ulaş Bayraktaroğlu, Parti Meclisi üyesi Doğukan Öci ve SDP üyeleri Furkan Tombul ile Ceyhun Dönmez'in tahliyesine karar verdi.

Özel yetkili mahkemelerin kapatılmasının ardından, bu mahkemelerde görülen davalar ağır ceza mahkemelerine gönderilmişti. Gezi Parkı eylemlerine ilişkin dördü tutuklu 36 kişi hakkında İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın dosyası da, bu mahkemenin kapatılması üzerine, İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Mahkeme heyeti, sanık avukatlarının tahliye talebini değerlendirerek, tutuklu yargılanan SDP MYK üyesi Ulaş Bayraktaroğlu, Parti Meclisi üyesi Doğukan Öci ve SDP üyeleri Furkan Tombul ile Ceyhun Dönmez'in tahliyesine karar verdi.

Gezi Parkı eylemlerine ilişkin, aralarında Devrimci Karargah davasının sanıklarından SDP MYK üyesi Ulaş Bayraktaroğlu'nun da bulunduğu dördü tutuklu 36 kişi hakkında, 3 Ocak 2014'te iddianame hazırlanmıştı.

İddianamede, sanıklar hakkında, "toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet etmek", "silahlı terör örgütüne üye olmak", "kamu malına zarar vermek" ve "ruhsatsız silah, mermiler taşımak" gibi suçlardan 3 yıldan 58 yıla kadar değişen hapis cezası talep edilmişti.

Belinde silah olduğu iddia edilmişti

Taksim'deki olaylar sırasında Ulaş Bayraktaroğlu'nun cebinde silah olduğu iddia edilmişti. Tahliyelerle birlikte, İstanbul'da görülen Gezi Parkı davalarında tutuklu sanık kalmadı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA