18 Nisan 2024
  • Lefkoşa16°C
  • Mağusa16°C
  • Girne19°C
  • Güzelyurt16°C
  • İskele16°C
  • İstanbul17°C
  • Ankara15°C

 “GERGİNLİK VAR TAŞKINLIK YOK”

 “Gerginlik var taşkınlık yok”

03 Temmuz 2014 Perşembe 16:16

  • CTP-BG Mağusa İlçe Başkanı Erkut Şahali olaylarla ilgili açıklamalarını dün de sürdürdü

 Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP-BG) Gazimağusa İlçe Başkanı ve Milletvekili Erkut Şahali, Gazimağusa’daki Belediye Başkanlığı seçiminin ardından yaşananlar ve kamuoyundaki iddialara ilişkin yazılı açıklama yaptı.

CTP-BG Gazimağusa İlçe Başkanı Erkut Şahali, Gazimağusa’da seçimin kaybedilmesinin ardından CTP-BG Gazimağusa ilçesinde büyük bir hayal kırıklığı, üzüntü ve öfke yaşandığını belirterek, Gazimağusa ve Yeniboğaziçi’nde seçimin kaybedilmesinin parti adına bir travma olduğunu ve partililerde huzursuzluk yarattığını ifade etti.

Gazimağusa’da partisinin belli bir süredir iç sıkıntı yaşadığının kamuoyunun da bilgisinde olduğunu kaydeden Şahali , “Seçim sürecinde de bu sıkıntılar hem rakiplerimiz tarafından sürekli yurttaşın gündeminde tutulmuş, hem de bir kısım üyemiz bunların canlılığını ve artarak varlığını sürdürmesini sağlayacak çaba içinde olmuştur” dedi. Seçim sonrasında ilçe binasında gergin bir ortamın hakim olduğunun kamuoyundan gizlenemeyecek kadar net biçimde görünür olduğunu kaydeden Şahali, kamuoyuna kasıtlı olarak servis edildiğini belirttiği sansasyonel olayların hiçbirisinin ilçe merkezinde yaşanmadığını söyledi. Şahali açıklamasını şöyle sürdürdü:

“CTP-BG Gazimağusa ilçe binamızda tüm geçmiş genel başkanlarımızın fotoğrafları her zamanki yerinde ve sırasıyla asılı durmaktadır. Provokatif söylemde bulunan bazı şahıslara karşı tepki gösterenler olduğu bir gerçektir ama darp gibi parti olarak ilkesel bir karşı duruşumuz olan bir olay da yaşanmamıştır”.

CTP-BG Gazimağusa İlçe Merkezi’nin işgal edildiğine dair haberlerin de maksatlı ve tamamen asılsız olduğunu kaydeden Şahali, açıklamasını şöyle tamamladı:

“Gerek seçimden önce ve seçim gecesi, gerekse seçim sonrasında parti binamızda bulunanlar, kampanya süresince birlikte hareket ettiğimiz üye ve sempatizanlarımızdır. Bunların birilerinin taraftarı ya da kişisel sempatizanı olarak nitelenmesi hakaretten öte bir anlam taşımaz. Bu üye ve sempatizanlarımızın ortak paydaları partimiz CTP-BG olup, ilçe merkezimizde, yaşadıkları ihanet acısının etkisini birbirlerine kenetlenerek hafifletmeye çalışmaktadırlar.

Seçim süresince parti adayımızın, dolayısıyla partimizin aleyhine başka partilerin lehine çalışma içinde olan, böylesi bir çalışma içinde olanları engelleyebilecekken buna seyirci kalan veya taşıdığı yönetici sorumluluk ve yükümlülüğü gereği partimizin seçim çalışmalarında aktif görev alması gerekirken bunu yapmayanların neden olduğu sonuçlar elbette partimizin kurumsal yapısı içerisinde değerlendirilecektir. Bu konuda en büyük yol gösterici partimizin başta tüzüğü olmak üzere yazılı mevzuatıdır.”

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA