18 Nisan 2024
  • Lefkoşa24°C
  • Mağusa25°C
  • Girne24°C
  • Güzelyurt24°C
  • İskele25°C
  • İstanbul19°C
  • Ankara23°C

GENEL KURMAY’DAN NOTA GİBİ AÇIKLAMA

Genel Kurmay’dan nota gibi açıklama

07 Ekim 2014 Salı 15:06

Saipem 12000 DrillshipKıbrıslı Rumların yaptırdığı doğalgaz ve petrol arama çalışmaları ile ilgili TC Genelkurmay Başkanlığı’nın yaptığı “Nota” gibi açıklama Akdeniz’i ısıttı. Açıklama üzerine Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, Yunanistan Başbakanı Andonis Samaras ile bir telefon görüşmesi yaptığı öğrenildi. 

Güney Kıbrıs’ın, Kıbrıs'ın güneyindeki petrol-doğalgaz arama ve ruhsat sahalarında sondaj çalışmaları yakından takip ediliyor.

TC Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan bilgiye göre, GKRY tarafından Kıbrıs'ın güneyinde gerçekleştirilen "sözde" petrol-doğalgaz arama ve ruhsat sahalarında sondaj çalışmalarına başlayan Bahama bayraklı SAIPEM-10000 isimli platform gemisi, Akdeniz Kalkanı Harekatı'nda görevli TCG Mızrak adlı hücumbot ve TCG Bafra adlı korvetle yakından izleniyor.

ANASTASİADİS SAMARAS GÖRÜŞTÜ

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, dün Yunanistan Başbakanı Andonis Samaras ile bir telefon görüşmesi yaptığı haberi verildi.

Rum radyosu RİK’in haberine göre Rum Hükümet Sözcüsü Nikos Hristodulidis tarafından yapılan açıklamada, bölgedeki gelişmeler ve Türk Dışişleri Bakanlığı’nın Güney Kıbrıs’ın sözde “Münhasır Ekonomik Bölgesi” içerisindeki faaliyetleriyle ilgili duyuruları ışığı altında, Anastasiadis’in bu sabah Samaras ile bir telefon görüşmesi yaptığı bildirildi.

Görüşmede, Rum ve Yunan Hükümetlerinin hareketlerinin eşgüdüm içerisinde olması, alınması gereken önlemler ve yapılması gereken girişimlerle ilgili konuların ele alındığı belirtildi. Yunanistan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Evangelos Venizelos da, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ve Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis ile görüştü.

Bu arada, siyasi ve hukuki önlemlerin alınması amacıyla Anastasiadis bugün Rum siyasi parti başkanlarıyla bir araya gelecek.

Kopyası gemi rapor

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA