GENÇLİK MECLİSİ’NDEN OY BİRLİĞİ İLE GENÇLERE SEÇİM ÇAĞRISI: SANDIĞA GİDİN, OYUNUZU KULLANIN!
Kıbrıs Türk Gençlik Meclisi Sözcüsü Yasemin Ezel, 23 Eylül'de oy birliğiyle alınan kararla gençleri yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde sandığa giderek demokratik iradelerini ortaya koymaya çağırdı.

24 Eylül 2025 Çarşamba 11:14
Kıbrıs Türk Gençlik Meclisi, 23 Eylül'de gerçekleşen Birinci Dönem Sekizinci Oturumu’nda oy birliğiyle aldığı kararla, gençleri yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde sandığa gitmeye ve demokratik iradelerini güçlü biçimde ortaya koymaya çağırdı.
Kıbrıs Türk Gençlik Meclisi adına açıklamada bulunan Meclis Sözcüsü Yasemin Ezel tarafından yapılan açıklamada, gençlerin geleceğini tehdit eden liyakatsizlik, partizanca atamalar ve demokrasiyi zayıflatan uygulamalara karşı net bir duruş sergilendiği vurgulandı. Ezel, seçimlere katılımın bireysel bir hak olmasının yanı sıra demokratik meşruiyetin en temel dayanağı olduğuna dikkat çekti.
Ezel, bu süreçte hiçbir adayın, siyasi partinin veya görüşün yanında ya da karşısında yer almayacaklarını, yalnızca gençliğin demokratik iradesini ve katılımını güçlendirmeyi amaçladıklarını ifade etti.
"GENÇLİK MECLİSİ, CUMHURBAŞKANI ADAYLARINI 'GENÇLİK İÇİN CUMHURBAŞKANLIĞI PROTOKOLÜ''NÜ İMZALAMAYA DAVET ETTİ"
Gençlik Meclisi, Cumhurbaşkanı adaylarını gençlerin öncelikli sorunlarına yönelik projelerini açıklamaya, Meclise doğrudan hitap etmeye ve gençliğin geleceğini güvence altına alacak “Gençlik İçin Cumhurbaşkanlığı Protokolü”nü imzalamaya davet etti.
Kıbrıs Türk gençliğinin siyasi çoğulculuğa ve demokratik katılımın gücüne inancını koruduğu, bu inancı sandığa ve toplumsal iradeye yansıtma kararlılığında olduğu da açıklamada yer aldı.
Gençlik Meclis'i tarafından alınan kararın tamamı şu şekilde:
"MADDE 1: GİRİŞ
- Kıbrıs Türk gençliği, toplumun en dinamik ve yapıcı unsuru olup, demokratik katılım ve temsilin güçlendirilmesi yönünde üzerine düşen sorumlulukların bilincindedir.
MADDE 2: GEREKÇE
Mevcut statükonun gençler üzerindeki olumsuz etkileri sürdürülemez bir hâl almıştır.
Liyakatsizlik ve partizanca atamalar, gençlerin gelecek umutlarını zedelemekte; demokrasi kültürü ve demokratik teamüller gerilemektedir.
Laiklik ilkesi, toplumun farklı kesimlerinin barış içinde bir arada yaşamasının ve evrensel değerlerin benimsenmesinin teminatıdır.
Demokratik bir sistemin sağlıklı işlemesi için vatandaşların, özellikle de gençlerin, seçme ve seçilme haklarını aktif biçimde kullanması temel bir sorumluluktur.
2025 Cumhurbaşkanlığı Seçimleri, Kıbrıs Türk toplumu ve gençler açısından kritik öneme sahiptir. Bu seçimler, Kıbrıs sorununun çözüm sürecinde ve iki toplumlu teknik komitelerde gençlerin sesini duyurabilmeleri açısından da hayati görülmektedir.
Seçimlere katılımın artırılması, genç seçmenlerin siyasi süreçlere daha etkin katılımı, demokratik temsiliyetin güçlendirilmesi ve gençliğin iradesinin sandığa yansıması için zorunludur.
Gençlerin politikaların oluşturulması ve uygulanmasında söz sahibi olmaları, toplumsal gelişim ve istikrar için elzemdir.
MADDE 3: KARARLAR
Gençlik Meclisi, tüm Kıbrıslı Türk gençlerin, sahip oldukları siyasi görüş ve eğilimlerden bağımsız olarak, boykotun demokratik bir hak olduğuna saygı göstererek 2025 Cumhurbaşkanlığı Seçimleri’nde sandığa gitmeleri ve oy kullanmaları desteklenir; bu eylem en güçlü şekilde teşvik edilir.
Gençlik Meclisi, farklı siyasi görüşlere sahip gençlerin ortak demokratik hedefler doğrultusunda bir araya gelmelerini, tartışmalarını ve fikir alışverişinde bulunmalarını destekler.
Gençlik Meclisi, gençliğin siyasi katılımını teşvik etmek amacıyla yürüttüğü kampanyaların hiçbir siyasi partiye, adaya veya görüşe özel bir destek içermeyeceğini; tarafsızlık ilkesine sıkı sıkıya bağlı kalacağını taahhüt eder.
Cumhurbaşkanı adaylarından, gençlerin öncelikli sorunları olan konulara yönelik somut projelerini ve vizyonlarını açıklamaları talep edilir.
Cumhurbaşkanı adayları, Kıbrıs Türk gençliğini temsilen Gençlik Meclisine serbestçe hitap etmeye çağrılır.
Cumhurbaşkanı adayları, gençlerin geleceği için yol haritası niteliği taşıyan Gençlik İçin Cumhurbaşkanlığı Protokolü’nü imzalamaya davet edilir.
Bu karar, Kıbrıs Türk gençliğinin siyasi çoğulculuğa ve demokratik katılımın gücüne olan inancını yansıtarak oy birliği ile kabul edilmiştir"
Yakın Doğu Üniversitesi: Batı Nil Virüsü’nde Paniğe Gerek Yok!Kıbrıs’ta bildirilen Batı Nil Virüsü vakalarını, geliştirdiği Küresel Salgın İzleme Portalı ile anlık olarak takip eden Yakın Doğu Üniversitesi, enfeksiyonların büyük bölümünün belirtisiz veya hafif seyrettiğini belirterek paniğe gerek olmadığını açıkladı09 Eylül 2026 Çarşamba 17:14KIBRIS
Erhürman ile Hristodulidis görüştüCumhurbaşkanı Tufan Erhürman ile Kıbrıslı Rum Lider Nikos Hristodulidis bugün ara bölgede görüştü.09 Eylül 2026 Çarşamba 13:24KIBRIS
KKTC’de 3 kişide Batı Nil virüsü tespit edildiSağlık Bakanlığı, hastaneye yatırılan iki kişinin durumunun iyiye gittiğini ve hayati tehlikelerinin bulunmadığını, üçüncü kişinin ise herhangi bir şikâyetinin olmadığını açıkladı.09 Eylül 2026 Çarşamba 09:09GENEL SAĞLIK
İskele’de Ani Ölümün Nedeni Kalp ve Damar Hastalığıİskele’de kaldığı otel odasında rahatsızlanmasının ardından ambulansla Gazimağusa Devlet Hastanesi’ne sevk edildiği sırada yaşamını yitiren 53 yaşındaki Erdal Güngör’ün ölüm nedeni belirlendi.09 Eylül 2026 Çarşamba 09:07KIBRIS
6 Aralık'ta tek başına iktidar mı? Koalisyon mu?Dev anket...09 Eylül 2026 Çarşamba 09:04KIBRIS
Gergin havada görüşme... Liderler yeniden görüşüyor...Erhürman ile Hristodulidis bugün saat 10.30’da görüşecek09 Eylül 2026 Çarşamba 08:49KIBRIS SORUNU
Girne'de gemi faciası 11. gününde... 14 vefat 14 kayıpGirne-Taşucu seferini yaptığı sırada Girne Turizm Limanı’ndan ayrıldıktan kısa süre batan Filo Jet yolcu gemisinde kaybolanları arama çalışmaları 11’inci günde devam ediyor.09 Eylül 2026 Çarşamba 08:48KIBRIS
Hava nasıl olacak?Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti genelinde bugün hava açık ve güneşli olup, sıcaklıkların mevsim normallerinin 2 ila 3 derece üzerinde seyretmesi beklenmektedir. Şu anki güncel sıcaklık 28°C civarındadır.09 Eylül 2026 Çarşamba 08:45HAVA DURUMU
Gündem: Filo Jet faciasıMeclis perşembe günü olağanüstü toplanıyor09 Eylül 2026 Çarşamba 08:44KIBRIS
Blade 3x3 Ligi için geri sayım başladıKKTC Basketbol Federasyonu, Metgin ve EVYAP iş birliğiyle düzenlenecek Blade 3x3 Ligi öncesinde basın toplantısı gerçekleştirildi.08 Eylül 2026 Salı 20:06BASKETBOL
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.