30 Nisan 2024
  • Lefkoşa19°C
  • Mağusa21°C
  • Girne20°C
  • Güzelyurt18°C
  • İskele21°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara14°C

GENÇLİK DAİRESİ'NDEN UYUŞTURUCU MESAİSİ

Gençlik Dairesi'nden uyuşturucu mesaisi

19 Mart 2015 Perşembe 18:00

Gençlik Dairesi, “Hayatı Seviyorum, Yaşamayı Seçiyorum” projesi çerçevesinde ailelere yönelik yürüttüğü seminerler kapsamında Gazimağusa Canbulat Özgürlük Ortaokulu’nda uyuşturucu konulu seminer gerçekleştirdi. Gençlik Dairesi’nden verilen bilgiye göre, seminerde Sosyal Hizmet Uzmanı Barış Başel ve Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü Sorumlusu Fikri Sergil aileleri bilgilendirdi.

BÜYÜK UĞRAŞLAR VERİLİYOR

Gençlik Dairesi Müdürü Gencay Eroğlu açılış konuşmasında, madde bağımlılığı konusunda büyük uğraşlar verdiklerini eğitim ve bilinçlenmeyle bu tür sorunların üstesinden gelinebileceğini vurguladı. Gencay Eroğlu, ailelerden özellikle çocuklarını sosyal-kültürel ve sportif faaliyetlere yönlendirmelerini istedi.

GENC3AİLELERE UYARI

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü Sorumlusu Fikri Sergil de, uyuşturucu maddelerin kullanımı ve insan vücuduna verdiği zararlar konularında bilgi verdi. Sergil, ailelerin uyuşturucuyla karşılaşmaları durumunda doğrudan 156 narkotik ihbar hattını aramalarını istedi. Uyuşturucu kullanan kişide hareketlerde yavaşlama, yüzde ve gözde kızarıklık, şiddetli kas ağrısı, uykusuzluk, burun yaşarması gibi şikayetlerin gözlemlenebileceğini belirten Sergil, aileleri bu yönde uyardı. Sergil ailelerin yasadışı bağımlılık yapan maddeleri tanıyabilmeleri için onlara görsel bir sinevizyon gösterisi sundu ve soru cevap şeklinde görüş alış verişinde bulundu.

GENC2MADDE BAĞIMLILIĞININ ETKİLERİ

Sosyal Hizmet Uzmanı Barış Başel de, madde kullanımının evden ve okuldan kaçma, kendini kesme ve zarar verme, riskli cinsel deneyim, şiddet eğilimi gibi riskli davranışlara neden olabileceğini anlattı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA