19 Nisan 2024
  • Lefkoşa15°C
  • Mağusa15°C
  • Girne17°C
  • Güzelyurt11°C
  • İskele15°C
  • İstanbul12°C
  • Ankara10°C

GENÇLER İÇİN RİSK OLUŞTURAN MEKANLARA DENETİM

Bakanlık tarafından Lefkoşa’daki internet kafelere yapılan denetimlerde 16 yaşından küçük 6 ile 15 yaş arasında 18 çocuk tespit edildi.

Gençler için Risk oluşturan Mekanlara Denetim

09 Mart 2016 Çarşamba 11:52

Bakanlık tarafından Lefkoşa’daki internet kafelere  yapılan denetimlerde 16 yaşından küçük   6 ile 15 yaş arasında 18 çocuk tespit edildi.

5 Mart Cumartesi günü,  Lefkoşa Kaymakamlığ temsilcileri,  Polis Genel Müdürlüğü temsilcileri,  Sağlık Bakanlığı Lefkoşa Temel Sağlık Hizmetleri Şubesi ekipleri , Çalışma Dairesi  ve Sosyal Hizmetler  Dairesi temsilcilerinin  katılımı ile 10.00 ile 14.30 saatleri arasında,    Lefkoşa’da faaliyet gösteren internet kafelere denetim yapıldı.

Denetimler çerçevesinde 9 internet kafe denetlenerek,  işletmelerin çalışma izinleri, içki ve sigara izinleri  ve internet kafelere gelen çocukların durumu kontrol edildi.

Denetim Sonuçları

9 internet kafenin kontrol edildiği  denetimlerde  Çalışma Dairesi tarafından 17 çalışan teftiş edildi. 7  internet kafenin  2016 yılı için çalışma izninin olmadığı  tespit edilirken, 4 işletmede 4 kaçak  işçi olduğu saptanarak  Çalışma Dairesi ekipleri tarafından  34 600 TL para cezası kesildi.

4 internet kafede Temel Sağlık Hizmetleri Dairesi ekipleri  tarafından sigara içildiği tespit edilirken bir işletmede içki içildiği , bir işletmenin mutfağının ise  hijyenik olmadığı saptandı ve ceza kesildi.  1 işletmede  ise çöpte  sigara izmariti tespit edilerek uyarı yapıldı.

Sosyal Hizmetler Dairesi ekipleri  tarafından  iki internet kafede 6 ile 15 yaş arasında 18 çocuk  tespit edilirken, çocukların ailelerine bilgi verilmek üzere  kayıt tutuldu. Tespit edilen çocuklara  yaşlarının küçük olmasından dolayı   Sosyal Hizmet uzmanları  tarafından gerekli uyarılar yapılmış,  işletme sahipleri de küçük çocukları  işletmelerine almamaları  konusunda  bilgilendirilmiştir.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA