28 Mart 2024
  • Lefkoşa25°C
  • Mağusa23°C
  • Girne21°C
  • Güzelyurt26°C
  • İskele23°C
  • İstanbul19°C
  • Ankara22°C

‘’GELİN HEP BİRLİKTE SAHİL TEMİZLİĞİ YAPALIM, BEBEK KAPLUMBAĞALARIMIZI SUYA BIRAKALIM’’

Kuzey Kıbrıs Turkcell’in sürdürülebilir projelerinden olan çevre ve kaplumbağalara yönelik duyarlı bir çalışması daha hayat buluyor

‘’Gelin hep birlikte sahil temizliği yapalım, bebek kaplumbağalarımızı suya bırakalım’’

25 Ağustos 2015 Salı 22:01

Kıbrıs adasının en önemli misafirleri, nesillerini sürdürme mücadelesi veren ve Akdeniz kıyılarına değer katan Caretta Caretta ile Yeşil Kaplumbağalar, çevre gönüllülerine yine eşsiz bir deneyim sunmaya hazırlanıyor
Kuzey Kıbrıs Turkcell’in kurulduğu günden itibaren yürüttüğü “sahil temizliği” ve “kaplumbağaları koruma” projeleri kapsamında bu yıl 27 Ağustos Perşembe günü saat 18:00’de Alagadi Plajı’nda sahil temizliği yapılacak, bebek kaplumbağalar denize bırakılacak

Kuzey Kıbrıs Turkcell ve Kaplumbağaları Koruma Cemiyeti işbirliğinde kaplumbağalar için sahil temizliği yapılacak, bebek kaplumbağalar denize bırakılarak bu müthiş doğa olayı bir kez daha gözlemlenecek. Etkinlik, 27 Ağustos Perşembe günü saat 18:00’de Alagadi Plajı’nda yer alacak.

Kuzey Kıbrıs Turkcell tarafından yapılan açıklamada, kurulduğu günden itibaren 16 yıldır sürdürülebilir çevre anlayışıyla yürütülen bu özel proje için düzenlenen etkinliğe tüm gönüllüler ve doğa severler davet edilerek ‘’Gelin hep birlikte sahil temizliği yapalım, bebek kaplumbağalarımızı suya bırakalım’’ çağrısı yapıldı.

turkcell (2)

Alagadi’de eşsiz bir deneyim yaşanacak

Kuzey Kıbrıs Turkcell “Kaplumbağalar Korumamız Altında” sloganı ile başlattığı kampanyada çevre gönüllülerine yine eşsiz bir deneyim sunacak.

SOS Çocuk Köyü’nden katılacak çocuklar, gönüllüler ve Turkcell çalışanlarıyla birlikte Alagadi sahili temizlenecek, temizliğin ardından da bebek kaplumbağalar denize bırakılacak.

Dünyada korumaya alınan Sini Kaplumbağası (Caretta Caretta) ve Yeşil Kaplumbağa (Chelonia Mydas) türleri için Kuzey Kıbrıs Turkcell, tüm paydaşlarıyla birlikte bir kez daha önemli bir sosyal sorumluluk projesine imza atacak.

Kaplumbağaların Akdeniz’le buluşmasının gözlemleneceği, ailelerin çocuklarıyla birlikte eşsiz bir deneyim yaşayacağı etkinlik bu yılki eğitim ve bilgilendirme çalışmalarının ardından final niteliği taşıyacak. Girne’ye çok yakın mesafede yer alan Alagadi Sahili’nde yer alacak.

Önemli işbirliği

Kuzey Kıbrıs Turkcell’in kuruluşundan bugüne en önemli odaklarından biri olan ve sembolü haline gelen kaplumbağaların korunması ve nüfuslarının artması için Kaplumbağaları Koruma Cemiyeti ile yıllardır işbirliği yapıyor.

Kaplumbağaları Koruma İşbirliği Protokolü çerçevesinde geçtiğimiz aylarda Lefkoşa ve Gazimağusa’da bilgilendirme seminerleri gerçekleştirilmişti.

Bu eğitimler ile kaplumbağa gönüllüsü olmak isteyen onlarca insan bir araya gelerek, “Kaplumbağa Yumurtlama Gözlemi” de yapmıştı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA