28 Mart 2024
  • Lefkoşa23°C
  • Mağusa20°C
  • Girne20°C
  • Güzelyurt23°C
  • İskele20°C
  • İstanbul19°C
  • Ankara22°C

GELENEKSEL İSKELE FESTİVALİ BAŞLIYOR

Geleneksel İskele Festivali başlıyor

30 Haziran 2015 Salı 13:27

Festivalin bu yıl ki sloganı ‘Renkler ve Kültürler İskele’de buluşuyor’

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı tarafından açılışı yapılacak olan Geleneksel İskele Festivali 3 Temmuz’da başlıyor

 Etkinlikleri ile uluslararası bir boyuta ulaşan, Geleneksel İskele Festivali, 3 Temmuz Cuma günü kortej yürüyüşünün ardından Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı tarafından açılacak. 9 gün sürecek olan Festival; Larnaka’dan İskele’ye, geçmişten günümüze taşınan, adadaki en köklü ve en kapsamlı festival olma özelliği taşıyor.

Renkler ve Kültürler İskele’de buluşuyor ana sloganı ile bu yıl 47.’si düzenlenecek olan Geleneksel İskele Festivali ile ilgili ayrıntılar dün (29 Haziran) İskele’de, Long Beach Resort Otel’de düzenlenen basın toplantısı ile kamuoyu ile paylaşıldı.  İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, Asbaşkan, Belediye Meclis Üyeleri ve Festival Komite Başkanları ile düzenlediği basın toplantısında, festival programı hakkında bilgi verdi.

SADIKOĞLU: FESTİVALDE 7’DEN 70’E HER YAŞA UYGUN AKTİVİTE VAR

3-12 Temmuz tarihleri arasında 47.’si düzenlenecek olan Festivalin gururunu ve mutluluğunu bir arada yaşıyor olmanın önemine vurgu yaparak konuşmasına başlayan İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, halka hizmet için verdikleri emek ve çabaları basın mensupları aracılığı ile kamuoyuna duyurma ve paylaşma fırsatı bulduklarını söyledi. Sadıkoğlu konuşmasının devamında ise şunları söyledi: “Adamızın en köklü ve en kapsamlı festivallerinden olan İSKELE Festivalimizin 47.’sini gerçekleştirmenin haklı heyecanı ve gururunu yaşıyoruz. Festivalimiz Larnaka’da yıllar önce panayır olarak başlayan ve siz değerli halkımızın katılımları ile sadece beldemizde değil adamızda hatta uluslararası boyutta birçok ülkede heyecanla beklenen bir festivale dönüşmüştür.” dedi.

Larnaka’da deniz panayırı olarak başlayan İskele Festivalinin her yıl daha da gelişerek büyüdüğünü ve Uluslararası boyutlara taşındığını da kaydeden Sadıkoğlu, 7’den 70’e her yaşa uygun aktivitenin yer aldığı festivale tüm halkı davet ederek konuşmasını tamamladı.

KADİRAĞA:  “KÜLTÜRLER TOPLUMLARI VAR EDİYOR”

Festival Çerçevesinde bu yıl 20.’si gerçekleşecek olan İskele Uluslararası Halk Dansları Festivali ile ilgili bilgiyi ise Kuzey Kıbrıs Halk Dansları Federasyonu Başkanı, iskele Belediyesi Halk Dansları Topluluğu Yönetmeni Özlem Kadirağa verdi. Kültürlerin toplumları var ettiğini ifade eden Kadirağa, festival kapsamında yer alacak olan 20’inci Uluslararası Halk dansları festivalinin, gençlerinin tanışıp kaynaşmasına ve ülkenin tanıtımına katkı sağladığını söyledi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA