19 Nisan 2024
  • Lefkoşa22°C
  • Mağusa23°C
  • Girne22°C
  • Güzelyurt21°C
  • İskele23°C
  • İstanbul13°C
  • Ankara20°C

GELECEĞİN SERTİFİKALI SÜPER BAŞKANI

TC Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ‘tartışmalı’ diploması bu defa da komedyen Jan Böhmermann’ın ‘belaltı’ şiir okuduğu Alman ZDF kanalındaki ‘Heute Show’ isimli programda ti’ye alındı.

Geleceğin sertifikalı süper başkanı

17 Haziran 2016 Cuma 12:28

Programın Facebook hesabından “Türkiye’de Erdoğan’ın mezuniyeti konusunda birtakım şüpheler var. Diploma işte burada” denerek Erdoğan’a ‘yakıştırılan’ bir diploma görseli paylaşıldı.

Unvan kısmında “Geleceğin sertifikalı süper başkanı” denen diplomanın, dekan ve rektör imzası bölümlerinde de Erdoğan’ın ismi yer alıyor.

Ne olmuştu?

Erdoğan’ın yükseköğrenim diplomasına sahip olup olmadığı son günlerde bir kez daha gündeme gelmişti.

Eski YARSAV başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, Erdoğan’ın cumhurbaşkanı seçilmesine ilişkin seçim tutanağının ‘tam kanunsuzluk’ içerdiği gerekçesi ve cumhurbaşkanlığı seçiminin yenilenmesi talebiyle Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) başvuruda bulunmuştu.

Marmara Üniversitesi, iddiaları ‘haksız’ ve ‘mesnetsiz’ diye nitelerken, Erdoğan’ın üniversitenin işletme bölümünden mezun olduğunu duyurmuştu.

Erdoğan ise ‘tartışmalı’ diplomasının yeniden gündeme gelmesine ilişkin ‘sınıf arkadaşı’ Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Arat’a şöyle seslenmişti: “Arşivden çıkart şu diplomayı.”

Bir türlü ortaya çıkarılamayan diploma için son olarak Üniversite Öğretim Üyeleri Derneği (ÜNİVDER), Erdoğan’ın Marmara Üniversitesi’nden değil Aksaray İktisadî ve Ticarî İlimler Yüksekokulu’ndan mezun olduğunu belirtmişti.

Erdoğan’ın diplomasını Diken,  YSK Başkanı Sadi Güven’e sormuş, Güven’in yanıtı ise, “Sorularınıza verecek yanıtım yok” olmuştu.

diken

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA