19 Nisan 2024
  • Lefkoşa26°C
  • Mağusa27°C
  • Girne24°C
  • Güzelyurt23°C
  • İskele27°C
  • İstanbul15°C
  • Ankara23°C

GELECEĞİN KANAAT ÖNDERLERİ TÖRENLE MEZUN OLDU

Geleceğin kanaat önderleri törenle mezun oldu

15 Haziran 2014 Pazar 16:56

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Okullar Grubu Bünyesinde eğitim veren Amerikan Koleji İlkokul’lu mezuniyeti görkemli bir törenle gerçekleşti.

GAÜ Uluslararası Kongre Merkezi Spectrum Hall’de gerçekleşen törene, GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, GAÜ Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı ve Okullar Grubu Başkanı Cemile Esenyel, Okul Müdürleri, öğretmenler ve öğrenci aileleri katıldı.

Saygı Duruşu, İstiklal Marşı ve GAÜ Marşı’nın okunması ile başlayan tören, Amerikan İlkokulu  Müdürü Nagehan Diner ile Uluslararası Amerikan İlkokulu Müdürü Paula Branch’ın konuşmaları ile devam etti.

Amerikan Koleji İlkokulu Müdürü Nagehan Diner geçekleştirmiş olduğu konuşmasında, mezuniyet törenine katılan bir çok öğrenci ile uzun zamandır birlikte olduklarını, öğrencilerden ayrılıyor olmanın kendisini çok üzdüğünü belirtti. Öğrencilerin artık birere kolejli olduğunu belirten Diner, mezun olan öğrenciler için kapılarının herzaman açık olduğunu söyledi. Diner, bugüne kadar öğrencilerin almış oldukları İngilizce ve Fransızca dil eğitimlerinin yanında uluslararası düzeyde fen, sosyal ve matematik eğitimleri ve göstermiş oldukları başarılar ile bütün öğrencilerin iyi yerlerde olacağına gönülden inandığını vurguladı.

Uluslararası Amerikan İlkokulu Müdürü Paula Branch konuşmasında, tüm öğrencileri kendi çocukları gibi gördüğünü belirtirken, öğrencilerin çok kültürlü eğitim fırsatı sonucunda üstdüzey dil eğitmi yanısıra, uluslararası düzeydeki ders eğitmleri ile başarılı bireyler olarak geleceğin sayılı bireyleri olduklarını bildirdi.

Konuşmaların ardından okul korosu hazırlamış olduğu İngilizce ve Türkçe şarkıları seslendirirken, ilkokul dönemleri boyunca çekilmiş oldukları fotoğrafların yer aldığı slayt gösterisi ile öğrenciler duygusal anlar yaşadı. Slayt gösterisinin ardından mezun olan öğrenciler duygu ve düşünceleirni anlatan konuşmalarını gerçekleştirerek, almış oldukları eğitimden duydukları memnuniyetler aktararak, öğretmenlerinden ve arkadaşlarından ayrılacakları için üzgün olduklarını belirttiler.

Öğrencilerin konuşmasının ardından, GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, GAÜ Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı ve Okullar Grubu Başkanı Cemile Esenyel ile öğretmenleri tarafından öğrencilere diplomaları takdim edildi.

Törenin sonunda emekliliğe ayrılan, uzun yıllardır GAÜ ailesi  bünyesinde öğretmenlik görevini sürdürmekte olan ve güler yüzlülüğü, yardım severliği ve sempatikliği ile öğencilere örnek olan Marry Mehmet’e Akpınar tarafından plaket takdim edildi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA