29 Mart 2024
  • Lefkoşa27°C
  • Mağusa26°C
  • Girne22°C
  • Güzelyurt27°C
  • İskele26°C
  • İstanbul21°C
  • Ankara21°C

GECE ACIKIYORSANIZ BU BELİRTİLERE DİKKAT!

Yeme bozukluğu olarak tanımlanan gece yeme bozukluğu, kişinin uykusundan uyanması akşam yemeği yemesine rağmen daha sonra çok fazla yemek tüketmesi ile olur.

Gece acıkıyorsanız  bu belirtilere dikkat!

06 Eylül 2019 Cuma 22:00

Gece yeme bozukluğu sendromu, kişinin gece uykusundan uyanması karnı tok olduğu halde hemen sonra çok fazla yemek tüketmesi gibi durumlar gösteririr. Gece yeme bozukluğu sendromu olan kişiler yemek yemeden uyku uyuyamama gibi problemlerle karşılaşır ve uyku düzenlerinde ciddi problemler oluşur. Gece yeme bozukluğu sendromunda genellikle uyku bozuklukları ve uykuda nefesin durması gibi problemlerde yaratır.  Bu durumun görüldüğü kişilerde yedikten sonra suçluluk, sıkıntı, gerginlik, karamsarlık ve sinirlilik hali gibi duygusal durumlar görülebilir.

Sabah tok uyanırlar!

Bu durumu yaşayan kişilerde en şaşırtıcı durumlardan biri de sabah tok uyanmalarıdır. Gece yeme bozukluğu kişinin günde birkaç öğünü atlamasına sebep olur. Sabah yeteri kadar besin alamayan kişi, akşam ve gece saatlerinde yemek yeme ihtiyacı karşı konulmaz hale gelir. Sabah tok uyanan kişi günlük alması gereken kalori miktarını akşam yemeğinden sonra yediği atıştırmalıklardan almak ister.

Gece yeme bozukluğu sendromunun nedenleri nelerdir?

Gece yemek yeme sendromunun nedenleri arkasında fizyolojik ve pisikilojik sebepler olabilir. Kontrol edilmeyen kilo artışının en önemli sebeplerinden birtanesi tabi ki gece yemek yemeleridir. Bu durumun yanı sıra; Uyku düzensizliği, depresyon, pisikilojik sorunlar, obezite, düzensiz beslenme alışkanlığı, diyabet hormonal nedenler de gece yemek yeme sendromunu ortaya çıkarabilir.

Nasıl tedavi edilir?

Gece yeme bozukluğu sendromunun tedavisinde tipik bir yöntem yoktur. Genellikle farmolojik ve psikolojik tedaviler uygulanır. 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA