GAZİMAĞUSA ESNAFI EYLEM HAZIRLIĞINDA
Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin 21.09.2020 tarihinde senatonun yapmış olduğu online eğitim açıklaması Gazimağusa esnafında endişeye soktu.

23 Eylül 2020 Çarşamba 11:18
Esnaf DAÜ’nün bir an önce öğrencilerini adaya çağırıp eğtime başlanmasını istiyor. Mağusa ve çevresinde bulunan yaklaşık 1800 esnaf, DAÜ Rektörlüğü önünde cuma günü saat 11:00'de eylem çadırı kurarak yeni dönem için alınan kararların yaratacağı problemlerden, öğrencileri adaya gelmeye teşvik edilmemesi gibi sebeplerden ötürü eylem başlatıyor.
Daü Yurtlar birliği,Taksiciler Birliği,Marketçiler Birliği,Restorancılar birliği,Berberler,Fırıncılar,Konfeksiyoncular,Sucular,Benzinciler ve birçok Mağusa Esnafı bu eyleme destek vereceğini ve de katkı koyacağını dile getirdi.
Tüm Mağusa’da bulunan esnaf temsilcilerinin toplanmalarının sebebi Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin senato kararına bir tepki amaçlıdır.
BURADAN VYK, REKTÖR VE SENATOYA ÇAĞRIMIZDIR:
Almış olduğunuz bu kararı Bakanlar Kurulu kararına göre uygulamaya davet ediyoruz.Daha önce okuldan yapılan açıklamada Doğu Akdeniz Üniversitesi 12 Ekim’de eğitimlerine başlayacağını, gelebilecek öğrencilerin geleceğini, mücbir sebeplerden dolayı da gelemeyecek öğrencilere online eğitimlerine devam edeceklerini belirtmişti.Hepimiz biliyoruz ki Bakanlar Kurulu’nun almış olduğu karar da yüzde 40 online yüzde 60 yüz yüze eğitim olacak diye belirtildi.
Daü rektörü anket yapıldığını ve öğrencilerin yüz yüze eğitimi istediğini bizlere açıklarken bu tutarsız davranış neyi amaçlamaktadır!!!
Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin öğrencilere yolladığı mailler eğitimlerin online olacağı ve gelmenize gerek kalmadığı yönündedir. Bu sebepten dolayı bizler yani Gazimağusa esnafları olarak bizleri çok zor günler beklemektedir.
Bizler de Rektörlüğe ,VYK üyelerine, hükümete buradan seslenmek istiyoruz, Üniversite tavrını değiştirmez ise tüm esnaf batacaktır dolayısı ile DAÜ de batacaktır.
Bu kararı alan Daü burda ki en büyük paydaş olan esnafa neden fikirlerini sormuyor.
Daü-Sen’in yapmış olduğu açıklamalardan sonra Daü’nün böyle bir açıklama yapması neyin göstergesidir!
DAÜ kimlere hizmet ediyor!
Üniversite ile toplantılar yapıldı. Bizler dedik ki ülkesinde sağlık sorunu olanlar ciddi büyük sorunları olanlara online destek sağlayabiliriz buna göre sağlık raporu istenmelidir.
Doğu Akdeniz Üniversitesi ile Hükümetin yapmış olduğu açıklama tamamen uyuşmamaktadır.
Öğrencilerin bir kısmı şuan adada bu açıklamadan sonra peki onlar ne yapacaklar!!!
Biletlerini alıp yolda gelenlerin günahı nedir!!!
Şuan karantinada bekleyip biran önce kampüse gelmek isteyen öğrenciler ne yapacaklar!!!
Bizler esnaf olarak, Mağusa halkı olarak çok ciddi sorunlara boyun eğeceğiz.
Nedir bu sorunlar; Kiralarımızı ödeyemeyeceğiz, elektrik ödenemeyecek, personel işten çıkacak, maaşları ödeyemeyeceğiz büyük bir ekonomik krizle karşı karşıya kalacağız.
Bu açıklamalar düzeltilmez ise Cuma günü saat 11:00’da Doğu Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü’nde tüm esnaf olarak eylem yapılacaktır. Rektörlük önünde çadır kurulacakır.
Eskisi gibi olmayacak bizler hayatımızı sürdürmemiz için öğrencilerin gelmesi gerekiyor, sağlık koşulları, hijyen koşulları bizler de üzerimize düşen ne varsa Mağusa esnafı olarak yapmaya hazırız.
Yurtlarla ilgili de öğrenciler geleceği zaman öğrenciler yurtlarda kayıt yaptığı için kendi odasında izole edecek kendini sonuçları negatif çıkınca da normal hayatına dönebilecekler.
Daü de irade olursa kontrollü şekilde bu süreci atlatabiliriz.
Her şey hazırken neden uçuş sayılarını arttırmıyoruz? Uçuş sayılarının derhal artması lazım öğrenciler 1 Ekim itibariyle adaya gelmek istiyorlar.
Larnaka’ya binlerce uçak inerken buraya inmemesi ne kadar doğrudur. Maskemizi takıp kurallara uyulmasına dikkat edeceğiz.
Doğu Akdeniz Üniversitesi Mütevelli heyeti, Rektörlük, Eğitim Bakanlığı bu işi çözemediği sürece hükümet, hükümet ortağı sandıkta sonuçlara katlanacaktır.
Seçime giderken DAÜ'de Partizanlık Hortladı!DAÜ'ye VYK Başkanı ve VYK üyesi dayanmıyor... 3 ay önce atanan başkanın görevden alınması istendi. Yeni istihdamlar gündemde... VYK Başkanı görevden alınmak isteniyor. DETAY DAÜ Dosyasını açıyor...17 Eylül 2026 Perşembe 07:35KIBRIS
Onur Olguner'den okullarda yangın güvenliği çağrısı: Eksikler belirlenip giderilmeliMimarlar Odası Başkanı Onur Olguner, okulların yangın güvenliği koşullarının yetkili uzmanlar tarafından değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, her okul için eksikliklerin tespit edilmesini ve giderilmesine yönelik somut bir uygulama takvimi hazırlanma16 Eylül 2026 Çarşamba 15:17KIBRIS
Rum tarafı, Guterres’in 7 maddelik önerisini kabul ettiğini açıkladıRum Sözcü Konstantinos Letimbiotis Rum tarafının BM Genel Sekreteri’nin 7 maddelik önerisini kabul ettiğini, Kıbrıs Türk tarafından da aynı tavrı beklediğini söyledi.16 Eylül 2026 Çarşamba 15:08KIBRIS
Girişimcilik Hibe Programı sonuçları açıklandıGirişimcilerin iş fikirlerini hayata geçirmelerine ve sürdürülebilir işletmeler kurmalarına katkı sağlamak amacıyla yürütülen program üç ana aşamadan oluştu.16 Eylül 2026 Çarşamba 15:03KIBRIS
Ersan Saner davayı kazandı: Nil Pınar Gökmen’e 8 ay hapis cezasıKamuoyunda uzun süre gündem olan “skandal video” davasında karar açıklandı. Gazimağusa Kaza Mahkemesi, Nil Pınar Gökmen’i dört ayrı davadan suçlu bularak 8 ay hapis cezasına mahkûm etti.16 Eylül 2026 Çarşamba 14:59KIBRIS
Güney Kıbrıs’ta sosyal medyaya erişim yaşının 15’e çıkarılması planlanıyorRum Bakanlar Kurulu, çocukları sosyal medya platformlarının olası tehlikelerinden korumak amacıyla sosyal medyaya erişim yaşının 15’e yükseltilmesini öngören Eylem Planı’nı onayladı.16 Eylül 2026 Çarşamba 14:59TEKNOLOJİ
"Tunçer başına defalarca vurulması sonucu hayatını kaybetti"Rukiye Tunçer cinayeti ilgili tutuklu bulunan S.A.T’in tutukluluk süresi 8 gün uzatıldı. Polis, Tunçer’in profesyonel dikey polisaj makinesiyle başına defalarca vurulması sonucu beyin kanaması geçirerek hayatını kaybettiğini açıkladı.16 Eylül 2026 Çarşamba 14:57KIBRIS
Seçime Doğru ... Detay'dan ilk anket... CTP açık ara önde!Bu Pazar bir seçim olsa sandığa giderim diyenlerin oranı %76,17’ye ulaştı. Halkın %11’i ise sandığa gitmeyeceğini belirtti. Sandığa gidip gitmeme konusunda kararsızların oranı %12,83 olarak dikkat çekti.15 Eylül 2026 Salı 20:06KIBRIS
3 milyon TL'lik büyük ikramiye ‘35915’ numaralı bilete isabet ettiPiyangolar Birimi'nin 15 Eylül 2026 çekilişinde 3 milyon TL'lik büyük ikramiye, ‘35915’ numaralı bilete isabet etti.15 Eylül 2026 Salı 19:06KIBRIS
Erenköy Lisesi’nin yenilenen binalarının açılışı yapıldıMilli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, eğitimde fiziki yatırımların önemine işaret etti, asıl hedefin bilim, kültür ve akademik başarıda yükselmek olduğunu belirtti.15 Eylül 2026 Salı 18:05KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.