25 Nisan 2024
  • Lefkoşa22°C
  • Mağusa21°C
  • Girne23°C
  • Güzelyurt24°C
  • İskele21°C
  • İstanbul16°C
  • Ankara19°C

GAZİMAĞUSA BELEDİYESİ HALK DANSLARI TOPLULUĞU’NUN YIL SONU GÖSTERİLERİ YAPILDI

Gazimağusa Belediyesi Halk Dansları Topluluğu’nun 32. yıl sonu gösterileri dün akşam Mağusa Kültür ve Kongre Merkezi’nde yapıldı.

Gazimağusa Belediyesi Halk Dansları Topluluğu’nun yıl sonu gösterileri yapıldı

17 Haziran 2016 Cuma 14:41

32 yıldır halk danslarında hem yurt içi hem de yurt dışında önemli temsiliyetler üstlenen halk danslarımız 300’e varan dansçı sayısı ve 1 büyük, 1 yetişkin,  3 orta ve 3 minik olmak üzere 8 farklı ekiple yoluna emin adımlarla devam ediyor. Köklü bir geleneğe sahip Gazimağusa Belediyesi Halkdansları Topluluğu’nun gösterilerini izlemek için salonu dolduran izleyiciler orkestranın müzikleri ile başlayan gecede bir birinden güzel gösteriler izledi. Dansçılara ve  ekip yönetmenine başarı belgesinin verildiği etkinliğin sonunda Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter de sahneye çıkarak dansçılarla birlikte halk danslarının yeni yaşını kutladı.

Etkinlikte konuşan Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, Gazimağusa Belediyesi Halk Dansları Topluluğu’ndaki coşku ve heyecanın doğru yolda olduklarını gösterdiğini aynı kararlılıkla gençler için ne gerekiyorsa yapmaya devam edecekleri ifade ederek, yaşları 7’den başlayıp 50’ye kadar giden yaklaşık 300 kişilik halk dansları ekiplerinin olduğunu ifade etti.

Belediye Başkanı İsmail Arter, Temmuz ayında bir ekibin Mersin’e, bir ekibin de Ağustos ayında İtyalya’ya gideceğini ve ülkemizi temsil edeceğini söyleyerek, bu büyük başarının çok anlamlı olduğunu, aynı kararlılıkla yola devam edeceklerini söyledi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA