26 Nisan 2024
  • Lefkoşa28°C
  • Mağusa28°C
  • Girne26°C
  • Güzelyurt29°C
  • İskele28°C
  • İstanbul19°C
  • Ankara26°C

GAÜ’NÜN VİZYONUNU ANLATTI

GAÜ’nün vizyonunu anlattı

16 Temmuz 2014 Çarşamba 16:50

GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, CNN Türk’teki programa katıldı

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Tanıtım Günleri kapsamında CNN TÜRK'te yayınlanan Ece Karaboncuk’un sunuculuğunu gerçekleştirdiği “Eğitim ve Başarı” programına katılan GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, GAÜ'nün kuruluş, gelişim, başarı ve gelecek sürecini anlattı.

GAÜ’nün kuruluş yılları ve gelişim süreci ile ilgili soruya Akpınar:” Eğitim hayatım boyunca bizlere hayallerimizin büyük olmasını öğrettiler. 1985 yıllarında adada henüz üniversite yoktu. O yıllarda yurtdışında olduğum dönemlerde üniversite tezim üniversite kurmak üzerine idi. 1984-1985 yılları arasında bakanlar kurulunun kararı ile üniversitemizi kurduk.  Adada üniversiteleşme harekini başlatan  bir yükseköğretim kurumu olarak, 30’uncu yılımıza geldiğimiz bugünlerde bir dünya üniversitesi vizyonu ile, dünya vatandaşlarını bünyesinde ağırlayan bir yükseköğretim kurumu olarak, bundan sonraki 30 yıl için uluslararası, sınırları olmayan bir üniversite olmaya hazırlanıyoruz. 3 kıta tek üniversite olgusundan, artık tüm dünyaya adımlar atmaya başladık. En son Moldova’da kuracağımız üniversite  üzerinde imzalar atarken,  Avrupa Birliği ülkeleri için adımlar atmaya başladık. Bir sonraki 30 yıl Girne Amerikan Üniversitesi için dünya üzerinde gerçek anlamda yeni bir eğitim sistemi içerisinde yerini alması ile başlayacaktır ” yanıtını verdi.

Akpınar sözlerini şöyle sürdürdü, “GAÜ Canterbury, Bir Üniversite Konumundadır ve Kendi İçerisinde Akreditasyonlarına Sahip, Kendi Diplomasını Verebilir Durumdadır”

GAÜ’nün İngiltere’nin Canterbury şehrinde bulunan GAÜ Canterbury ile ilgili yapmış olduğu açıklamasında Akpınar,  “GAÜ Canterbury, şuanda İngiltere’de İngiliz Yüksek Öğretim Kurumu altyapısı ile kurulmuştur. Yani öğrencilerimiz İngiliz yükseköğretim kurumunun vermiş olduğu öğrenci vizesini verme yetkisine sahip durumdadır. GAÜ Canterbury bir üniversite konumundadır ve kendi içerisinde akreditasyonlarına sahip olup, kendi diplomasını verebilir durumdadır” dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA