23 Nisan 2024
  • Lefkoşa12°C
  • Mağusa15°C
  • Girne15°C
  • Güzelyurt15°C
  • İskele15°C
  • İstanbul15°C
  • Ankara11°C

GAÜ’NÜN 5 YENİ BÖLÜMÜ ONAY ALDI

GAÜ’nün 5 yeni bölümü onay aldı

07 Nisan 2014 Pazartesi 11:02

Girne Amerikan Üniversitesi’nin (GAÜ) 30’uncu akademik yılını kutlamaya hazırlanırken, 5 yeni bölümüne daha KKTC Yükseköğretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordiasyon Kurulu (YÖDAK) onayı alarak Eylül 2014’te öğrenci alımına başlayacağı açıklandı.

GAÜ Rektörlüğünden yapılan açıklamaya göre, yeni açılan ve YÖDAK onayı alan bölümlerin, Pilotaj Lisans Programının yanı sıra,  Sosyal Medya Uzmanlığı Türkçe Ön Lisans, Dijital Pazarlama ve Sosyal Medya Yönetimi Türkçe Lisans, Mimarlık Türkçe Lisans ve Müzik Öğretmenliği Türkçe Lisans bölümleri olduğu bildirildi.

GAÜ’nün bu yıl eylül ayından itibaren pilot yetiştireceği kaydedilen açıklamada, bu amaçla dünya standartlarında büyük bir oluşuma gidildiği belirtildi.

GAÜ Pilotaj Bölümü için uluslararası standartlarda, 4 yeni jenerasyon tek motor glass kokpit uçak, 1 yeni jenerasyon çift motor glass kokpit uçak ve 2 tek ve çok motorlu ileri seviye FNPT uçak simülatörü kurulduğu ifade edilen açıklamada, eğitimlerin teorik kısmının GAÜ Kıbrıs yerleşkesinde, pratik kısımlarının ise İstanbul’da bulunan uçuş okulu bünyesinde olacağı belirtildi.

Açıklamada, ‘Eylül 2014’te öğrenci alımına başlayacak olan GAÜ Pilotaj Bölümünü tercih eden geleceğin pilotları, her iki merkezde de son teknoloji ürünü simülattörler ile pilotaj eğitimini alma fırsatı yakalayacak’ denildi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA