29 Mart 2024
  • Lefkoşa19°C
  • Mağusa20°C
  • Girne20°C
  • Güzelyurt19°C
  • İskele20°C
  • İstanbul15°C
  • Ankara14°C

GAÜ’DEN LEFKOŞA’YA KÜLTÜR DOPİNGİ

GAÜ’den Lefkoşa’ya kültür dopingi

23 Haziran 2014 Pazartesi 15:38

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Kültürel Miras Yönetemi tarafından projelendirilen ve restorasyon yenileme çalışmaları tamamlanan Arabahmet Kültür ve Sanat  Evi bölgeye yeniden kazandırılıyor.

Lefkoşa Surlariçi bölgesinde yer alan Arabahmet Kültür ve Sanat Evi Restorasyon yenileme çalışmaları yaklaşık 2 aylık süreçte tamamlanırken, bu süreç içerisinde amatör tiyatro toplulukları, okullar ve sivil toplum örgütleri tarafından 60’ın üzerinde çeşitli aktiviteye ücretsiz olarak ev sahipliği yaptı.

Toplumu bünyesinde barındıran, kültürel mirasın değerli merkezlerinden birisi olan Arabahmet Kültür ve Sanat Evi’nin açılışı ise 25 Haziran 2014 Çarşamba günü saat 18:00’da  gerçekleştiriliyor. Merkez bünyesinde Tiyatro Salonu, Sergi Salonu, Sanat Kütüphanesi, Oyuncak Müzesi, Atölye Merkezi bulunacak. GAÜ’den yapılan açıklamada, Arabahmet Kültür ve Sanat Evi’nde, yasemin kokulu Lefkoşa’yı yeniden yaratmak ve Kıbrıs yemek kültürünün canlandırılarak unutulmuş tatları yeniden halkla buluşturmak adına  Yasemin Cafe’nin bulunacağı da ifade edildi.

Pirilli Oynayalım mı?

Geçmişte Surlariçi bölgesinde çocukluğu geçmiş ve günümüzde önemli yerlede olan kişilerin anılarını anlatacağı açılış töreni, geçmişten gelen çocukluk hayallerine biran olsun dokunabilmek ve geçmişi yaşatabilmek adına “Pirilli Oynayalım mı?” teması ile gerçekleşecek. Aynı zamanda, Kıbrıs Kültürünün unutulmaya yüz tutmuş yemeklerinin ikramı ve MonArt Galeri tarafından düzenlenen resim sergisi’nin gerçekleştirileceği açılış töreninde, Kıbrıs Türk kültürü yeniden canlanacak.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA