29 Mart 2024
  • Lefkoşa13°C
  • Mağusa16°C
  • Girne15°C
  • Güzelyurt13°C
  • İskele16°C
  • İstanbul13°C
  • Ankara12°C

GAÜ'DEN 'EMEK SÖMÜRÜSÜNE' AÇIKLAMA GELDİ...

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ), 2 ay içerisinde tüm mükellefiyetlerin eksiksiz yerine getirileceğini bildirdi...

GAÜ'den 'emek sömürüsüne' açıklama geldi...

06 Temmuz 2016 Çarşamba 17:17

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ), 2 ay içerisinde tüm mükellefiyetlerin eksiksiz yerine getirileceğini bildirdi.

GAÜ, “Gerekirse çalışılan bankalar yeniden gözden geçirilecektir. Risklerimiz ve yatırımlarımızı yavaşlatarak hem aile üyelerimiz ve hem bu yatırımlarla geçimini devam ettiren insanlarımızın fazla zor durumda kalmasının önüne geçilecektir” dedi.

GAÜ’den yapılan yazılı açıklamada, üniversiteye yönelik basında çıkan iddialar yanıtlandı ve sorumlulukların kısa sürede yerine getirileceğini açıklandı.

Açıklamada, GAÜ’nün yıllardır öz kaynakları ile devlet desteği almadan ülke eğitim sektörü ve ekonomisine katkılar yaptığı belirtildi.

GAÜ, bugün dünyadan 110 farklı ülkeden öğrenci barındırdığını ve gelişmekte olan yapının yıpratılmasının tüm KKTC’ye zarar verecek nitelikte olduğuna işaret ederek, Girne yanında Lefkoşa ve Karpaz bölgelerinde sürdürülen yatırım çalışmalarına dikkat çekti.

Yatırımların birçok alanda sürdüğüne değinen GAÜ, “Programlanan ve bütçelenen yatırımların yavaşlatılması olası oluşacak sorunsal süreci ortadan kaldıracaktır. Ancak yatırımların sadece ekonomik değerlerle ölçülmesi yanlıştır. Yatırım yapmaya devam edeceğiz. Bu sürece sahip çıkılmalı ve destek verilmeli. Fakat durdurulmaya ve yavaşlatılmaya çalışılıyoruz” dedi.

GAÜ, bugün hedef alınan sadece GAÜ değil, akademik ve idari personel ile aileleri yanında tüm mezunlar, öğrenciler ve paydaşlar olduğunu savunarak, şöyle devam etti:

“Girne Amerikan Üniversitesinin geniş kapsamlı yatırımlarının devam etmekte olması bazı ödemelerde gecikme yarattığını ancak bunun dönemsel ve kısa süreli olduğunu ve bu sıkıntının kısa sürede çözüleceğini ifade etmek isteriz.

Maaşların bir kısmı ve bir kısım personel özellikle yaz dönemlerinde ve veya yoğun yatırım dönemlerinde isteğe bağlı bankaya bağlanmaları en fazla 3-4 aylık bir dönemi kapsamaktadır.

Bu süreçte çalışan GAÜ aile üyeleri mağdur edilmemiş ve tüm banka faizleri dahil sürecin bitiminde GAÜ tarafından ödemeler geçmişte yapılmış olduğu gibi yapılmaktadır. Tüm bu süreçleri yönetirken birileri SSK dahil son 1 ile 2 yıl arasındaki borçlarımızı bu şekilde medyaya taşıyarak üniversiteyi ve bizleri yıpratmaya çalışıyor, bu düşündürücüdür, çaresizliktir.

Sözde kurum, özel ve tüzel kişiler, spekülatif haberler yaparak içimizde satın almayı başardığı kişilerle süreci yönetmeye çalışıyor. Bazı gazeteciler yaratılan spekülasyonlar içerisinde hiç karşı bilgi almadan duygusal yaklaşımlarla haber yapıyor.

GAÜ, yaşanmış olan devlet mükellefiyetlerindeki tüm aksamaların 2016-2017 öğretim yılında tamamen yerine getirilmesi için planlama yapıyor, ayrıca kendi yatırımlarını da yeniden düzenliyor. Projelerimiz kararlı bir şekilde devam edecek. Biz onurumuzla GAÜ ailemizde oluşan sıkıntıları çözüme kavuşturmaktayız.

2 ay içerisinde tüm mükellefiyetlerin eksiksiz yerine getirileceği şekilde planlanma yapılmıştır. Gerekirse çalışılan bankalar yeniden gözden geçirilecektir. Risklerimiz ve yatırımlarımızı yavaşlatarak hem aile üyelerimiz ve hem bu yatırımlarla geçimini devam ettiren insanlarımızın fazla zor durumda kalmasının önüne geçilecektir. Konu özetle budur.”

GAÜ, bu sıkıntılı süreçte sabır ve metanetle yanlarında dim dik ayakta duran ve samimiyetle kendilerine destek veren öğretim üyeleri ve GAÜ çalışanlarına da teşekkür etti.

İlgili Haber:

"GAÜ’de emek sömürüsüne sessiz kalmayacağız!"

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA