20 Nisan 2024
  • Lefkoşa19°C
  • Mağusa18°C
  • Girne20°C
  • Güzelyurt18°C
  • İskele18°C
  • İstanbul13°C
  • Ankara17°C

GAÜ'DEN DEV İMZA

GAÜ'den Dev İmza

15 Şubat 2014 Cumartesi 15:41

GAUGirne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) yükseköğretim’de 30. yılına doğru ilerlerken dünya ve Türkiye üniversiteleri ile imzaladığı akademik işbirliği anlaşmalarına bir  yenisini daha ekledi.

GAÜ Bilim Heyeti, Türkiye Cumhuriyeti’nin köklü üniversitelerinden birisi olan Ankara Üniversitesi’ne gerçekleştirmiş olduğu ziyaret ile Hukuk fakülteleri arasında akademik işbirliği protokolü imzalandı. Gerçekleşen akademik protokol anlaşması ile birlikte, GAÜ’nün akademik işbirliğini sürdürdüğü ve bilimsel bilgi paylaşımında bulunduğu üniversite sayısı GAÜ uluslararası yurt dışı küresel kampüsleri ve eğitim merkezleri İngiltere, Singapur, ABD ve Türkiye dışında 150’ye yaklaşıyor.

Ankara Üniversitesi’nde gerçekleşen akademik protokol imza törenine, GAÜ Bilim Heyeti olarak, Kurucu Rektör ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, CEO ve Yönetciler Kurulu Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Asım Vehbi, Rektör Prof. Dr. Yıldırım Öner ile GAÜ Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cevdet Atay ile Ankara Üniversitesi adına ise Rektör Prof. Dr. Erkan İbiş ve Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Arzu Oğuz yanısıra üst düzey akademik kadro ve yöneticilerin katıldı.

Hukuk Fakülteleri arasında gerçekleşen protokol anlaşmasına GAÜ adına, Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cevdet Atay ile Ankara Üniversitesi adına, Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Arzu Oğuz imza attı. Ayrıca iki üniversite arasında imzalanan akademik işbirliği protokolüne ise GAÜ Rektörü Prof. Dr. Yıldırım Öner ile Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş imza attı.

Konuyla ilgili önemli açıklamada bulunan GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, gerçekleştirilen akademik işbirliği protokolü ile birlikte GAÜ ve Ankara Üniversitesi’nin artık bir kardeş üniversite olduğunun ve güçlerini birleştirerek özellikle Hukuk eğitiminde yeni bir döneme girileceklerini ifade etti. Girne Amerikan Üniversitesi 30’uncu akademik yılına girerken, fark ve farkındalık yaratması konusunda öncülüğünü sürdürdüğünü belirten Akpınar, hukuk eğitimi yönündeki anlaşmanın yanında GAÜ ve Ankara Üniversitesi arasında imzalanan akademik işbirliği protokolü ile tüm ortak bölümleri kapsayan akademik değişim programının da hayata geçtiğini belirtti.

Ayrıca Akpınar, GAÜ’nün hukuk eğitimi ile birlikte, havacılık, denizcilik ve sağlık sektörü gibi geleceğin en gözde sektörleri için en iyi eğitim ve en başarılı bireyler yetiştirme konusunda sürekli gelişim içerisinde olduklarını belirtti. Her sektörde geleceğin uluslararası başarılı kanaat önderlerini yetiştirmeyi amaç edindiklerini ifade eden Akpınar, GAÜ ailesinin her geçen gün büyüyerek daha da tanınır hale geldiğini vurguladı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA