29 Mart 2024
  • Lefkoşa19°C
  • Mağusa20°C
  • Girne20°C
  • Güzelyurt19°C
  • İskele20°C
  • İstanbul15°C
  • Ankara14°C

GAÜ’DE ÖĞRENCİ SAYISI 13 BİNE ULAŞTI

GAÜ’de öğrenci sayısı 13 bine ulaştı

29 Eylül 2014 Pazartesi 11:10

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) CEO’su ve Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Asım Vehbi, 2014-2015 Akademik yılında GAÜ’nün 13 bin öğrenci hedefine ulaştığını açıkladı. Asım Vehbi, açıklamasında, üniversitelerdeki öğrenci artışına değinerek, üniversitelerin bu artışı kendi çalışma ve olanaklarıyla gerçekleştirdiğini savundu. Vehbi, yükseköğretim konusunun bir devlet politikası olma yolunda maalesef ilerlenmediğini ileri sürerek, öğrenci sayısının devlet ve hükümetin de üniversiteler ile iş birliği yapması halinde daha da artacağına inandığını söyledi.

VEHBİ: “ÇOK BİR BÜYÜK AYRICALIK”

Girne Amerikan Üniversitesi’nin yeni akademik yıl ile birlikte hem öğrenci sayısında hem de uluslararası öğrenci profilinde ciddi bir artış olduğunu belirten Vehbi, geçtiğimiz yıl GAÜ’de 85 farklı ülkeden gelen 10750 öğrenci varken, bu yıl sayının 100’den fazla ülkeden gelen 13 binin üzerinde öğrenciye ulaştığını vurguladı. Vehbi bu büyümenin hem KKTC hem de GAÜ için güzel bir gelişme olduğunu belirterek, GAÜ’nün “National Project” olarak isimlendirmiş olduğu proje sayesinde bu sayının daha da artacağını söyledi.

AKPINAR’IN VİZYONU

Vehbi, GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar’ın ortaya koymuş olduğu “National Project” vizyonu ile Birleşmiş Milletler’in tanıdığı tüm ülkelerin temsiliyetini GAÜ’de sağlamak ve GAÜ’nün İngiltere, Amerika ve Hong Kong’da bulunan uluslararası kampüslerinin de desteği ile bu sayının 200 farklı ülkeye ulaşmasını hedeflediklerini dile getirdi.  Ayrıca, 2014-2015 Akademik yılı ile birlikte GAÜ’ye 3 bine yakın yeni öğrencinin katılmış olacağını belirten Vehbi, yeni gelen öğrenciler ile birlikte geçtiğimiz yıl 26 farklı ülkeden gelen akademisyen sayısını bu yıl 40’dan fazla ülkeye ulaştığını bildirdi.

GİRNE ONLARIN EVİ

GAÜ’ye yeni yerleşen öğrencilere tavsiyede bulunan Vehbi, GAÜ’nün ve Girne kentinin artık onların evi olduğunu, akademik yıl başlamadan adaya gelmelerini ve Girne kenti ile kampüs ortamını yaşayarak öğrenmelerini, dersleri başlamadan tüm hazırlıklarını tamamlamaları ve kendilerini  derslerine vermeleri gerektiğini ifade etti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA