18 Nisan 2024
  • Lefkoşa19°C
  • Mağusa19°C
  • Girne20°C
  • Güzelyurt18°C
  • İskele19°C
  • İstanbul15°C
  • Ankara20°C

GAÜ’DE “ENERJİDE ÇÖZÜM” SEMİNERİ YAPILDI

GAÜ’DE “ENERJİDE ÇÖZÜM” SEMİNERİ YAPILDI

04 Ocak 2014 Cumartesi 23:24

1388847224[1]Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) 2013-2014 Akademik yıl etkinleri kapsamında, GAÜ AR-GE Kulübü tarafından organize edilen “Enerjide Çözüm” ana başlığı ile “Enerjinin Etkin Kullanımı ve %100 Yenilenebilir Enerji Sistemleri” Semineri yapıldı.

GAÜ’den yapılan açıklamaya göre, GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Millenium Senato Kongre Salonunda gerçekleşen “Enerjinin Etkin Kullanımı ve %100 Yenilenebilir Enerji Sistemleri” Seminerinin açılış konuşmasını, GAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sadık Ülker gerçekleştirdi.

Sadık Ülker,  günümüzün en önemli sorunlarından birisi olan enerji sorunun alternatif enerji ile üstesinden gelinebileceğini belirterek, GAÜ ARGE kulübüne bu önemli organizasyonu gerçekleştirdikleri için ve Prof. Dr. Tanay Sıdkı Uyar’a da davetlerini geri çevirmeyerek seminere katıldıkları için teşekkür etti.

UYAR: “ TÜRKİYE VE KIBRIS ALTERNATİF ENERJİ ÜRETİMİ İÇİN OLDUKÇA VERİMLİ”

Avrupa Yenilenebilir Enerji Türkiye Başkanı, Marmara Üniversitesi Enerji Anabilim Dalı Başkanı ve aynı zamanda Dünya Rüzgar Enerjisi Birliği Başkan Yardımcılığı da yapan Prof. Dr. Tanay Sıdkı Uyar seminerde  yaptığı konuşmada, günümüzde kullanılan alternatif enerji sistemleri ve faydaları konularına değindi.

Uyar, bu sürecin başlangıcında yaşadıkları zorluklardan bahsederken, fosil ve nükleer santrallerin ekonomik olmadığına ve çevreye büyük zarar verdiğine işaret ederek, alternatif enerji üretim sistemleri kurulumunun  artık günümüzde daha ekonomik olduğundan ve daha ucuz maliyetlerle elektrik enerjisi elde edilebileceğini belirtti.

Uyar, özellikle Türkiye  ve Kıbrıs’ın güneş ve rüzgar enerjisi üretiminde oldukça verimli olduğunu vurguladı.

Seminerin sonunda GAÜ rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sadık Ülker, katılımından dolayı Prof. Dr. Tanay Sıdkı Uyar’a teşekkür plaketi takdim etti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA