29 Mart 2024
  • Lefkoşa25°C
  • Mağusa26°C
  • Girne23°C
  • Güzelyurt25°C
  • İskele26°C
  • İstanbul21°C
  • Ankara20°C

GAÜ'DE BÜYÜK KAVGA ÇIKTI! 20 ÖĞRENCİ TUTUKLU!

Girne Amerikan Üniversitesi’nde (GAÜ) öğrencilerarasında önceki gün meydana gelen büyük kavga sonucu 20 kişi tutuklandı.

GAÜ'de büyük kavga çıktı! 20 öğrenci tutuklu!

06 Nisan 2016 Çarşamba 10:14

Girne Amerikan Üniversitesi’nde (GAÜ) öğrencilerarasında önceki gün meydana gelen büyük kavga sonucu 20 kişi tutuklandı.

Girne Amerikan Üniversitesi’nin (GAÜ) kampüsünde önceki gün öğle saatlerinde yaşanan bayrak tartışması kanlı bitti. Öğrencilerin birbirlerine girdiği kavgada, 20 kişi tutuklandı. Yapılan soruşturmada suçlarını kabul etmeyen zanlılar, dün tutukluluk talebiyle iki ayrı grup olarak Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

BAYRAK AÇTI, KAVGA ÇIKTI

Duruşmada zanlılar hakkındaki iddiaları aktaran polis, Girne’de bir üniversite içerisinde önceki gün saat 14.00 sıralarında sosyal medyada Kürdistan bayrağını paylaştığı gerekçesi ile Hadi Türkmenoğlu’nu, yine aynı üniversitede okuyan Onur Albayrak yanına aldığı arkadaşları ile birlikte ciddi şekilde darp ettiğini söyledi. Polis, kavganın yaşandığı günün akşamında, saat 17.00 sıralarında Öğrencilerin kanunsuz olarak üniversite içerisinde toplandığını kaydetti.

Polis, Doğu kökenli oldukları tespit edilen, Murat Işık, Mustafa Hakkı Durmaz, Mustafa Yalgetkin, Mahmut Arsu, Serdar Birgin, Ferit Tokak, Hüseyin Tokay, Ahret Tokay ve Özgür Zeyrek’in bir taraf olduğunu belirtti.

OLAY BÜYÜYEBİLİR
Polis, ülkücü oldukları tespit edilen Mustafa Kaymak, Emrah Sarıçiçek, Mert Samet Karagüzel, Mustafa Can Demir, Burak Yılmaz, Mehmet Bozkuş, Doğan Yakup Aygün, Saleh Rabia ve Mohammad Alkouz’un bir taraf olup iki grubun birbirilerine girdiklerini ifade etti. Elleri ve ayakları ile birbirlerini ciddi şekilde yaralayan zanlıların kısa sürede tespit edilerek tutuklandıklarını belirten polis, kavgaya en az 40’a yakın kişinin yakalandığını ve aranan kişilerin olduğunu belirtti. Polis, zanlar hakkında soruşturmanın devam ettiğini belirterek, aranan kişilerin olduğunu söyledi. Polis, zanlıların serbest bırakılması durumunda olayların büyüyebileceğine dikkati çekerek 2’şer gün daha poliste tutuklu kalmaları talebinde bulundu. Yargıç Gökhan Asafoğulları, polisin kavga ile ilgili soruşturmasının devam ettiğini, kavgaya karışan birçok kişinin henüz bulunamadığını belirterek, tüm zanlıların 2’şer gün daha tutuklu kalmasına emir verdi.

Kaynak: Suna Erdan/StarKıbrıs
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA