17 Nisan 2024
  • Lefkoşa17°C
  • Mağusa18°C
  • Girne18°C
  • Güzelyurt16°C
  • İskele18°C
  • İstanbul20°C
  • Ankara17°C

GAÜ YÜKSEKÖĞRETİMDE 30.ONUR YILINI KUTLUYOR

GAÜ yükseköğretimde 30.onur yılını kutluyor

28 Mayıs 2014 Çarşamba 14:13

Kıbrıs’ın ilk üniversitesi Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) yükseköğretim’de 30. Onur Yılını kutlamaya hazırlanıyor.

Konuyla ilgili GAÜ’den yapılan açıklamada 30. kuruluş yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde Girne Amerikan Üniversitesi tarafından yeniden ülke turizmi ve ekonomisine kazandırılan Le Chateau Lambousa Hotel’de 30 Mayıs 2014 Cuma gecesi düzenlenecek 30. Yıl Gala Gecesine Kuzey Kıbrıs ve Türkiye’den siyasetçiler, bilim insanları, gazeteciler ve kanaat önderleri yanında devlet protokolü katılacak.

30. Yıl Eğitim Meşalesi Yakılacak

Ana kampüsü Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs yanında Kıtalararası kampüsleri İngiltere, Amerika, Hong Kong ve  Türkiye yerleşkelerinden sonra 30. yılı dolayısıyla Moldova’nın ilk uluslararası üniversitesi Moldova Amerikan Üniversitesini kurma hazırlıklarını başlatan GAÜ Küresel bilim ailesi, 30. yıl Gala Gecesinde uluslararası kampüsleri ile dünya yükseköğretimine yön veren 30 yıllık bilimsel bilgi birikimi ve Kuzey Kıbrıs yükseköğretim sisteminin lider gücü olarak önemli konukları ağırlayacak.

Uluslararası Kampüslerin Rektörleri Canlı Yayınla 30. Yıl Gururuna Ortak Olacak

Kıtalararası kampüsleri İngiltere, Amerika, Hong Kong ve  Türkiye yerleşkelerinin Rektör ve üst düzey yöneticilerinin canlı yayınla 30. Yıl Gala Gecesinde bilimin evrensel gücü ile önemli mesajları da seçkin davetliler ile Kıbrıs Türk kamuoyuna aktararak 30. Yıl gururuna ortak olacakları gecede Kurucu Rektör ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar “Yükseköğretimin Geleceği, Geleceğimiz ve Sonraki 30 Yıl temalı açılış konuşmasının ardından 30. Yıl Eğitim Meşalesi yakılacak.

Özel Gecede ENBE Orkestrası Sahne Alacak

Kuzey Kıbrıs yükseköğretim sistemi ve yapılarının küresel dünya ile bütünleşmesi ve önümüzdeki 30 senenin Kıbrıs’ı ve ülke yükseköğretimine dair önemli mesajların verileceği GAÜ 30. Yıl Gala Gecesinde Türkiye’den ve yurtdışından dünyaca ünlü müzisyenleri bünyesinde barındıran ENBE orkestrası sahne alacak. Ayrıca, GAÜ Sahne Sanatları Fakültesi Dans Akademisi tarafından 30. Yıl’a özel hazırlanan dans gösterisi yapılacak.

ENBE Orkestrası Le Chateau Lambousa Hotel’in büyüleyici ortamı ile GAÜ Küresel Bilim ailesi ve davetlilere en güzel şarkıları ile unutulmaz bir gece yaşatacak.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA