19 Nisan 2024
  • Lefkoşa17°C
  • Mağusa17°C
  • Girne18°C
  • Güzelyurt13°C
  • İskele17°C
  • İstanbul13°C
  • Ankara14°C

GAÜ, ULUSLARARASI MİMARLIK YAZ OKULU’NDA

GAÜ, Uluslararası Mimarlık Yaz Okulu’nda

22 Temmuz 2015 Çarşamba 13:35

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi'nin Oxford Brookes Üniversitesi ile birlikte gerçekleştirdiği Uluslararası Mimarlık Yaz Okulu, İtalya’nın Supino kentinde 4. kez düzenlendi.

Uluslararası Mimarlık Yaz Okulu katılımcılarını ağırlayan Supino Belediye Başkanı Alessandro Foglietta, duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bu geleneğin uzun yıllar devam etmesini diledi.

İtalya Frozinone Mimarlar Odası, Architetti de Angelis, Pakistan Nazeer Hussain Üniversitesi ve İtalya Barış Derneği (Assopace Palestina) işbirliğinde organize edilen ve Avrupa Parlamentosu Başkan Yardımcılarından Luisa Morgantini'nin ev sahipliğinde gerçekleşen 4. Uluslararası Mimarlık Yaz Okulu’nda İtalya, İngiltere, Kıbrıs, Türkiye, Yunanistan, İran, Filistin ve Mısır'dan katılan 20 kişi katıldı.

Supino Belediye Başkanı Alessandro Foglietta, belediye meclis üyeleri ve mimarlarının katıldığı resepsiyonda Supino Belediyesi master planınındetaylarını paylaştı.

Foglietta UluslararasıMimarlıkYazOkulunun 4. defa organize edilmesiyle  Supino'nun bir geleneğe daha kavuştuğunu ifade ederek bu organizasyonun oluşumundan bugüne kadar desteğini sağlayan başta Luisa Morgantini olmak üzere GAÜ akademisyenleri Doç. Dr. Hossein Sadri ve Doç. Dr. Senem Zeybekoğlu Sadri ve Oxford Brooked üniversitesi akademisyenleri Dr. Nasser Golzari ve Dr. Yara Sharif'e ve bu sene bu organizasyonda yürütücü olarak ilaveten katılan sanatçı Toya Akpınar, Frozinone Mimarlar Odası başkanı Francesco Maria De Angelis ve Mimar Wilma Laurella'ya ve tüm  katılımcılara teşekkürlerini sundu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA