29 Mart 2024
  • Lefkoşa16°C
  • Mağusa18°C
  • Girne17°C
  • Güzelyurt16°C
  • İskele18°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara13°C

GAÜ ULUSLARARASI BAŞARILARINA HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR

GAÜ Uluslararası Üniversiteler Spor ve Beden Eğitimi Birliği’ne kabul edildi

GAÜ Uluslararası başarılarına hız kesmeden devam ediyor

05 Şubat 2016 Cuma 22:36

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Yükseköğretimde 50.yılına doğru ilerlerken, almış olduğu uluslararası akreditasyonlara bir yenisini daha ekledi.

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) 2015-2016 Akademik yılı bahar dönemine girerken, dünya çapında otarite sahibi üniversiteleri bünyeside barındıran akreditasyon birliği “Uluslararası Üniversiteler Spor ve Beden Eğitimi Birliği”’ne kabul edildi. Aralarında İngiltere, Türkiye, Rusya, İtalya, İspanya, Kore, Arjantin, Moldova, Brezilya ve Çin gibi dünyanın dört bir tarafında kiülkelerden alanında ün yapmış üniversitelerin de yer aldığı birlik bünyesine GAÜ’de dahil oldu.

Sadri: Uluslararası Üniversiteler Spor ve Beden Eğitimi Birliği’ne KKTC’den Üye Olan Tek Üniversite GAÜ

Konuyla ilgili GAÜ Uluslararası İlişkiler ve Araştırmalardan sorumlu Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Hossein Sadri yapmış olduğu açıklamada, GAÜ’nün Dünya çapında tanınırlığa sahip uluslararası bir dünya üniversitesi olduğunu belirterek, Uluslararası Üniversiteler Spor ve Beden Eğitimi Birliği’ne gerçekleştirilen üyelik ile birlikte Akreditasyon ve üyeliklerinin sayısının 40’a yaklaştığı vurgulandı.

En son gerçekleştirilen Uluslararası Üniversiteler Spor ve Beden Eğitimi Birliği üyeliğine, KKTC üniversiteleri arasıda sadece GAÜ’nün sahip olduğu ifade eded Sadri, GAÜ’nün uluslararası camiya’da adından sıkca söz edildiğinin ve bu sayede ülke tanıtımına büyük katkı sağladığını belirtti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA