28 Nisan 2024
  • Lefkoşa29°C
  • Mağusa30°C
  • Girne19°C
  • Güzelyurt26°C
  • İskele30°C
  • İstanbul18°C
  • Ankara21°C

GAÜ: “TAŞIMA SORUNU BAKKAL-MARKET KAVGASINA DÖNÜŞTÜ”

GAÜ: “Taşıma sorunu bakkal-market kavgasına dönüştü”

20 Mart 2015 Cuma 11:51

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) ile 80’li yıllarda başlangıcı yapılan, Geçen 30 yıllık süreçte en güçlü sektör olarak ülke kalkınmasında  ilk sırayı alan üniversiteler konusunda son zamanlarda yaşanan sorunlar ne yazık ki “bakkal-market kavgası”na dönüştürülmüş, ülke çıkarları, siyasi ve kişisel rant sağlamak uğruna kurban edilmek istenmiştir.

Devlet-Hükümet ve yerel yönetimlerle henüz oluşturulamamış toplu taşımacılık sektörünün  yerine getiremediği hizmetleri üstlenerek elini taşın altına koyan üniversitemiz, teşvik edilmek bir yana  engellenmiş, küçük çıkar gruplarını korumak için suçlanmış, bununla da yetinilmeyerek hedef olarak gösterilmek istenmiştir.

Girne Amerikan Üniversitesi yönetimi olarak, üniversitelerin verdiği hizmetlerin, eğitimle sınırlandırılamayacağı gerçeğinden hareketle şunların bilinmesini isteriz.

  1. gau_logoÖğrencilerin yaşam alanlarıyla ilgili sorunlar sadece, kayıtlı oldukları üniversite yönetimlerini değil hükümet ve yerel yönetimleri de bağlar.
  2. Sosyal yaşamın içinde bulunan üniversite öğrencilerinin karşılaştığı her türlü ulaşım, barınma, yiyecek-içecek ve benzeri sorunlar, ileriki günlerde yüksek öğretim sektörü için telafisi mümkün olmayan sorunlara yol açacaktır.
  3. Öğrencilerin ulaşım sorunu ve bu sorunun ortadan kalkması için Girne Amerikan Üniversitesi tarafından satın alınan otobüslerin gümrükte alıkonulması, kamuoyu tarafından da dikkatle takip edilmekte, bu anlamsız ve manasız engellemelerin nedenleri sorgulanmaktadır.
  4. Toplu taşımacılık konusunda bugüne kadar uygulanan mevzuat ne ise ona uygun hareket eden Girne Amerikan Üniversitesi’nin genel yaklaşımı, yetersiz ve çağdaşlıktan uzak toplu taşımacılık hizmetleri nedeniyle mağdur olan öğrencilere yardımcı olmaktır.
  5. Kurumlarla ya da hükümet edenlerle hiçbir çekişmesi olmayan Girne Amerikan Üniversitesi, diğer üniversitelerde olduğu gibi genel uygulamanın tanıdığı tüm haklardan yararlanma konusunda kararlılığını koruyacaktır.
  6. Girne Amerikan Üniversitesi’nin hizmet anlayışı bazıları gibi kişisel menfaatler üzerine kurulmamış, geleceğe dönük hedeflere dünya çapında saygın hizmetlerle varmak yolunda verilen mücadeleden asla ödün verilmemiş ve verilmeyecektir.
  7. Yaklaşık 100 ülke insanına hizmet ve eğitim vermekle gurur duyan Girne Amerikan Üniversitesi’ni suçlamak gafletine düşenler unutmasınlar ki; kendi toprağında yaşayan her insanı suçlamaktadırlar.
  8. Öğrencilerin ulaşım ve eğitim hakkını gaspetmeye yönelik bu maksatlı davranışların kamuoyu tarafından reddedildiği, benimsenmediği açıktır.
  9. Umudumuz; Girne Amerikan Üniversitesi’ne karşı yürütülen yanlış uygulamadan bir an önce dönülmesi, gümrükte çürümeye terkedilen araçların en kısa zamanda öğrencilerimizin hizmetine verilmesidir.
Etiketler: ,
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA