19 Nisan 2024
  • Lefkoşa22°C
  • Mağusa22°C
  • Girne22°C
  • Güzelyurt20°C
  • İskele22°C
  • İstanbul15°C
  • Ankara22°C

GAÜ OKULLAR GRUBUNDAN FARKINDALIK YARATACAK SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ

GAÜ Okullar grubundan farkındalık yaratacak sosyal sorumluluk projesi

24 Şubat 2016 Çarşamba 17:46

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Okullar Grubu bünyesinde eğitim veren The Internatioanal Prep School , The American Elementary School ve The American Nursery School okul idareleri ve velileriyle birlikte, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında, Okul Aile Birliği öncülüğünde, mavi kapak toplama etkinliği düzenledi.

Öğrenciler ve öğretmenlerin sınıflarda damacanaları süslediği farkındalık etkinliği toplamda bir ay gibi kısa bir sürede gerçekleşti. Sınıflarda süslenen damacanaları, ailelerinin de desteğiyle mavi kapaklarla doldurulduran öğrenciler, Projeyle birlikte, hayatın bir parçası olan suyun evlere gelirken ambalajlanmasının gerekliliği ve  plastik malzemenin geri dönüşümüne katkı sağlarken de, doğaya bırakılmasını engellenerek, çevre sorumluluğu bilincinin verildiği proje ile Amerikan Koleji velilerinden tam destek aldı.

Proje Detayları ile iligli GAÜ Okullar Grubundan yapılan açıklamada, projenin ilk basamağının, bir ay içerisinde toplanan tüm kapakların bağışlanarak gerçekleştirildiği belirtilirken, devamında eğitim dönemi boyunca kapak toplama alanları okulun belirli yerlerine yerleştirilerek, projeninin sürdürülebilirliği sağlandığı ifade edildi. Öğrenciler tarafından getirilen mavi kapakların kutular doldukça Okul Aile Birliği tarafından ihtiyaç sahiplerine teslim edileceği belirtildi.

Etkinliklerden elde edilen gelirin, Sosyal Riskleri Önleme Vakfı bünyesinde eğitim veren maddi durumu olmayan çocuklar için açılan “Elele Okul Öncesi Eğitim Merkezi”ne bağışlanacağı belirtilen açıklamada, ilkokullar tarafından birinci dönem içinde yapılan serbest kıyafet gününden elde edilen gelirlerinde yine Elele Okul Öncesi Eğitim Merkezine bağışlandığı vurgulandı.

Ayrıca, GAÜ Okullar Grubu İlkokullara bağlı Okul Aile Birliği Başkanı Derya Atamer öncülüğünde gerçekleşen sosyal sorumluluk projelerinin yıl içinde devam edileceği bildirildi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA