17 Nisan 2024
  • Lefkoşa15°C
  • Mağusa16°C
  • Girne16°C
  • Güzelyurt15°C
  • İskele16°C
  • İstanbul19°C
  • Ankara16°C

GAÜ OKUL ÖNCESİ ÖĞRETMENLİĞİ FARKINDALIK YARATMAYA DEVAM EDİYOR

GAÜ Okul Öncesi Öğretmenliği farkındalık yaratmaya devam ediyor

21 Mayıs 2014 Çarşamba 14:11

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği bölümü sorumluluklarının farkında olarak toplumsal dayanışmayı sürdürmeye bir yenisini daha ekledi. Bölüm, 6-18 Nisan tarihlerinde düzenlediği Okul Öncesi Eğitimde Eğilimler ve Uygulamalar Sempozyumundan elde edilen gelirin tamamını okul yenileme projesine aktararak önemli bir çalışmaya imza attı. GAÜ Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümünün 2 yıl önce başlattığı ihtiyacı olan okulu yenileme projesi kapsamında bu yıl Girne Kaymakamlığı tarafından seçilen Esentepe Okul Öncesi Eğitim Merkezi ideal bir okul öncesi eğitim kurumu olarak yeniden tasarlanarak onarımdan geçti.

2014 Bahar Döneminde farkındalık çalışmalarının sonuncusu olan ve GAÜ Okul Öncesi Öğretmenliği bölümü öğrencilerinin Esentepe Okul Öncesi Eğitim Merkezi yenileme projesini başarı ile gerçekleştirildiğini belirten Öğr. Gör. Aytaç Dilek, projenin Öğr. Gör. Handan Gençgel ve Bölüm Başkanı Yrd. Doç.Dr. Mehmet Toran’ın destekleri ile bölümde alınan derslerin uygulamaya dönüştüğü ve edinilen beceriler ile mesleki donanımı üst düzeye çıkardıklarını belirtti. Bununla birlikte derslerde geliştirilen materyaller çocukların kullanımı için Esentepe Okul Öncesi Eğitim Merkezi yenilendikten sonra sınıflara yerleştirildi. Okulun iç ve dış cephelerinin onarımını gerçekleştiren GAÜ Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü öğrencileri,  anasınıflarını çocukların ideal eğitim alması için yeniden tasarlayan ve nitelikli bir eğitim ortamında eğitim almasını hedefleyerek, aynı zamanda mesleki olarak deneyimlerini zenginleştirdiler.

Ayrıca çocukların ideal eğitim alması için uygun koşulların olmadığı Esentepe Okul Öncesi Eğitim Merkezi 4 yaş grubu sınıflarının fiziksel ölçülerinin çocukların gelişimine ve eğitimine uygun olmamasından dolayı ilk defa KKTC’de bütünleştirilmiş okul öncesi eğitim ortamı tasarlanarak, sınıflar yeniden yapılandırıldı ve çocukların okulun tüm ortamından yararlanması için ideal bir ortam gerçekleştirildi.

Aytaç Dilek, toplumsal sorumluluğun, farkındalık çalışmalarının öğretmenlik becerilerinin geliştirilmesinde önemli olduğunu, bununla birlikte çocuklar için ideal eğitim ortamının ve materyallerin tasarımının çocukların gelişim alanlarını desteklediğini ve bölüm öğrencilerine çocuk haklarına her zaman kendilerine ışık olarak seçmelerini öğrettiklerini vurguladı. Yrd.Doç.Dr. Mehmet Toran, bu projelerin, Girne Amerikan Üniversitesi’nin toplumsal sorumluluğunun farkını ortaya koyduğunu, üniversitenin toplumla bütünleşmiş, toplumun ihtiyaçlarının farkında olarak üzerine düşeni yaptığını, Okul Öncesi Öğretmenliği bölümü olarak da bu sorumlulukları her zaman yerine getirmeye devam edeceklerini belirtti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA