20 Nisan 2024
  • Lefkoşa19°C
  • Mağusa18°C
  • Girne20°C
  • Güzelyurt18°C
  • İskele18°C
  • İstanbul13°C
  • Ankara17°C

GAÜ GASTRONOMİ BÖLÜMÜNÜ DÜNYA STANDARTLARINDA EĞİTİM VERİYOR

GAÜ Gastronomi Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hüsseyin Bozdağlar, bölümün önemi hakkında bilgi verdi

GAÜ Gastronomi bölümünü dünya standartlarında eğitim veriyor

01 Mart 2016 Salı 16:06

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Konaklama ve Turizm Yüksekokulu Gastronomi Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr Hüseyin Bozdağlar, GAÜ Gastronomi bölümünün başarıları ve bölüm hakkında bilgiler verdi.

Bozdağlar yapmış olduğu açıklamasında, GAÜ Gastronomi bölümünün çok yeni bir bölüm olmasına rağmen, bölümün göstermiş olduğu başarıların  kendilerini gururlandırdığını söyledi. Gastronomi alanı içerisinde beslenme ilkeleri, hijyen gibi birsürü alan olduğunu belirten Bozdağlar, bölümün 3 yıl önce kurduğunu ve ozamanlar 20-25 öğrenciyle başladıklarını ifade ederek, şu an 100'ün üzerinde öğrenciye sahip olduklarını bildirdi. Günümüzde her yaş grubundan kişilerin gastronomi alanına ilgisinin olduğunu söyleyen Bozdağlar, yeme-içme ile ilgili herşeyin gastronomi alanı adı altında olduğunu, bu yüzden talebin git gide arttığını ve artmaya da devam edeceğini vurguladı.

img_6359.jpg

Bozdağlar, Gastronomi bölümünü tercih etmek isteyen üniversite adayları için yapmış olduğu açıklamada, bölümün yemekle kültürün birleştiği bir alan olduğunu söyledi. Gastronomi alanının tüm dünya yemek kültürünün birleşimi ile oluşan bir alan olduğunu belirten Bozdağlar,bunun yanında beslenme ilkeleri, hijyen, pişirme ustalıkları, pişirme teknikleri gibi konuların biraraya gelmesiyle gastronominin ortaya çıktığını bildirdi. Üniversiteler bünyesinde bulunan Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümlerinin başarılarının altyapı ile alakalı olduğunu ifade eden Bozdağlar, GAÜ olarak bunu en üst seviyede başardıklarını ve uygulamada alanında diğer üniversitelere fark yarattıklarını vurguladı. GAÜ Gastronomi öğrencilerinin uygulama yapabileceği birçok mutfak seçeneğinin olduğunu söyleyen Bozdağlar, bunun yanında alanında uzman öğretim görevlileri ile çalışıldığı zaman, almış oldukları başarıların ortaya çıktığını vurguladı.

Bozdağlar, Gastronominin sadece kültür olmadığını, kültürü oluşturan tüm öğeleri içine aldığını belirterek, yemek türlerinde yalnızca pişirme odaklı değil, yemeğin geldiği kültür ile birlikte harmanlayıp ortaya sanat koyulması gerektiğini söyledi. Bozdağlar, günümüzde en az iş bulma sıkıntısı yaşanan meslekler arasında Gastronomi alanının yer aldığını belirterek, bu allanda çalışan üniversite mezunu uzman kişilerin, yüksek maaş aldıklarını vurguladı. Gastronomi bölümü öğrencilerine bölüm derslerinin yanında, yönetim dersleride verdiklerini hatırlatan Bozdağlar, bu sayede mezun olan öğrencilerin aynı zamanda yönetici vasfınada sahip olduklarını vurguladı.

Ayrıca, GAÜ gastronomi bölümünün uluslararası tanınırlığa sahip olduğunu belirten Bozdağlar, GAÜ’nün Fransa'nın en önemli aşçılık okullarıyla ve aşçılık alanında uluslararası değerlendirme litaretürü olan kurumlar tarafından onaylı olduğunu bildirdi. Ayrıca, önümüzdeki günlerde dünyanın en ünlü aşçılarının öğrencilere eğitim vermek üzere GAÜ’ye geleceğini müjdeleyen Bozdağlar, bu durumundan öğrencilerin en iyi şekilde faydalanacağını söyledi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA