25 Nisan 2024
  • Lefkoşa24°C
  • Mağusa22°C
  • Girne25°C
  • Güzelyurt24°C
  • İskele22°C
  • İstanbul19°C
  • Ankara21°C

GAÜ, FİNAL EĞİTİM KURUMLARI  GENEL KURUL TOPLANTISINA DAVETLİ OLARAK KATILDI

GAÜ, Final eğitim kurumları  genel kurul toplantısına davetli olarak katıldı

20 Haziran 2014 Cuma 15:05

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) ve Final Eğitim Kurumları arasında imzalanan ortak çalışmalar ile eğitim-öğretim ve kültürel işbirliği anlaşması’nın ardından KKTC’de gerçekleştirilen Final Eğitim Kurumları Genel Kurul Toplantısına KKTC ve GAÜ adına CEO ve Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Asım Vehbi katıldı.

Final Eğitim Kurumları’nın İskele Oteller bölgesinde bulunan Kaya Artemis Hotel’de gerçekleştiridiği yıllık olağan Genel Kurulu toplantısına onur konuğu olarak GAÜ CEO’su ve Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Asım Vehbi ve beraberindeki GAÜ bilim heyeti katıldı.

Geçtiğimiz aylarda GAÜ ve Final Eğitim Kurumları arasında gerçekleştirilen işbirliği protokolü ile iki kurum arasında ortak çalışmalar ile eğitim-öğretim ve kültürel işbirliklerinin yapılabileceği, kurumlar arasındaki eğitim-öğretim konusundaki anlayışlarını, karşılıklı ilgileri çerçevesinde öğrencileri teşvik etmek, mevcut olanları geliştirmek ve araştırmalarının sonuçlarının ortak kullanımını sağlamak ve bunları tarafların eğitim-öğretim anlayışları ve bilimsel amaçlı organizasyonlarındaki deneyimlerini birbirlerine aktarma konularını içermektedir.

Genel Kurul Toplantısı’nın açılışında Final Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Taşel gerçekleştirdiği konuşmasında, Girne Amerikan Üniversitesi ile geçtiğimiz aylarda köklü bir anlaşma gerçekleştirdiklerini ve bu doğrultuda onur konuğu olarak, GAÜ CEO’su ve Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Asım Vehbi’nin aralarında bulunduğunu belirtti. Taşel, gerçekleştirdikleri anlaşma çerçevesinde,  Final Eğitim Kurumları bünyesinde eğitim gören öğrencilerin,  GAÜ’yü tercih ettiklerinde ayrıcalıklı avantajlardan faydalanabildiklerini ifade etti.

GAÜ CEO’su ve Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Yrd. Doç Dr. Asım Vehbi Genel Kurulda gerçekleştirdiği konuşmasında, Final Eğitim Kurumlarına nazik davetlerinden dolayı GAÜ Küresel Bilim Ailesi adına teşekkürlerini sunarak, Final ailesi bünyesindeki 81 ilden gelen dershanecilere, KKTC’ye hoşgeldiniz dedi. GAÜ hakkında kısa bilgilendirmede bulunan Vehbi,  GAÜ’nün adanın ilk üniversitesi olduğunu ve 1985 yılında 25 öğrenci ile akademik hayatına başlayarak, şu anda ise 30’uncu yılı içerisinde olduğunu söyledi. Vehbi,  dünyanın 85 farklı ülkesinden gelen 11 bin’e  yakın öğrencinin ve 25 farklı ülkeden akademisyenleri  ile GAÜ bünyesinde, 200’e yakın ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora programı bulunduğunu belirtti.

Vehbi, Final Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Taşel’e Final Ailesi ile birarada olma fırsatını sunduğu için teşekkür ederek, bu birliktelikten duyduğu memnuniyeti ileterek, tüm Final ailesini ayrı ayrı GAÜ kampüsünde görmekten onur duyacağını ifade etti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA