26 Nisan 2024
  • Lefkoşa27°C
  • Mağusa29°C
  • Girne23°C
  • Güzelyurt27°C
  • İskele29°C
  • İstanbul18°C
  • Ankara27°C

GAÜ DEVLER KULVARINDA

GAÜ devler kulvarında

06 Ağustos 2014 Çarşamba 13:38

Türkiye Vakıf üniversiteleri arasında en iyi 10 üniversite arasında KKTC’den sadece GAÜ’nün gösterildiği sıralamada Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Mimarlık Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi ile birlikte Bilkent Üniversitesi, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi, Çankaya Üniversitesi, Başkent Üniversitesi, Uluslararası Balkan Üniversitesi, Kadir Has Üniversitelerinin Mimarlık Fakülteleri yer aldı.

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Mimarlık Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi Türkiye ve KKTC genelinde en iyi 10 mimarlık fakültesi arasında yer aldı. GAÜ Mimarlık Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi geçtiğimiz günlerde açıklanan LYS Yerleştirme sonuçlarının ardından Türkiye ve KKTC genelinde bulunan vakıf üniversiteleri arasında, taban puanlar bazında ilk 10 üniversite Mimarlık fakültesi arasından 7’inci sırada gösterildi.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan GAÜ Mimarlık Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekili Doç. Dr. Hossein Sadri, sonuçlardan memnun olduklarını, bu sonuçların fakültenin ne kadar yakından takip ediliyor olduğunu ve biliniyor olduğunun göstergesi olduğunu belirtti. Sadri, bu yıl fakülte bazında GAÜ Mimarlık, Tasarım ve Güzel sanatlar Fakültesinin Kıbrıs’ta en çok tercih edilen fakülte olduğunu ifade ederek, yalnızca LYS sınavıyla değil, özel yetenek sınavları ve yabancı öğrencilerinde kayıtları ile bu sayının daha da artacağını vurguladı. Bunun yanında geçtiğimiz günlerde açıklanan LYS yerleştirme sonuçlarında GAÜ Mimarlık Bölümünün Türkiye genelinde bulunan Vakıf Üniversiteleri arasında taban puanları bazında 7’nci sırada yer almasının da gurur verici olduğunu bildiren Sadri, yüksek puanlı öğrencilerin seçme şansının diğerlerine göre fazla olduğunu ve tercih yaparken üniversitenin diploma tanınırlığına, uluslararası geçerliliğine ve eğitim kalitesine baktıklarını vurguladı. Sadri, bu durumun GAÜ’nün kıtalararası küresel yükseköğretim kalitesini bir kez daha ortaya koyduğunu sözlerine ekledi.

Bu yıl ilk kez öğrenci kabul eden Türkçe Mimarlık ve İç Mimarlık bölümleri ile ilgili açıklamada bulunan Sadri, bu bölümlerin açılmasının İngilizce programları etkilemediğini ve İngilizce programların daha fazla öğrenci aldığını belirterek, buna artı olarak Türkçe programlara da talebin fazla olduğunu söyledi. Sadri, bir öğrenci bölümü ile ilgili kaliteli bir İngilizce eğitim almak istiyorsa, tercihinin Girne Amerikan Üniversitesi olması gerektiğini vurgulayarak, kampus içerisinde her ortamda İngilizce konuşma fırsatının olduğunu, bunun yanında akademisyenlerin çoğunun yabancı olmasıyla İngilizcelerini çok iyi geliştirebildiklerini söyledi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA