25 Nisan 2024
  • Lefkoşa24°C
  • Mağusa22°C
  • Girne25°C
  • Güzelyurt24°C
  • İskele22°C
  • İstanbul19°C
  • Ankara21°C

GAME OF THRONES'UN YAZARI MARTİN, TRUMP'I JOFFREY'E BENZETTİ

Yeni kitabı hakkında verdiği bir röportajda 1996 yılında yayımlanan Game Of Thrones (Taht Oyunları) dizisi ve kitabından da söz eden George RR Martin, hikayesinde Donald Trump'a benzettiği karakteri açıkladı.

Game Of Thrones'un yazarı Martin, Trump'ı Joffrey'e benzetti

26 Ekim 2018 Cuma 16:23

Tüm dünyada milyonlarca izleyiciye ulaşan Game Of Thrones'un uyarlandığı aynı isimli kitabın yazarı George RR Martin, yeni kitabı 'Fire and Blood'u tanıtmak için The New York Times'a verdiği röportajda dünya gündemine dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.

''Donald Trump bana ve Joffrey karakterini hatırlatıyor''

Martin’e, dizide hangi karakteri ABD Başkanı Donald Trump’a benzettiği soruldu.

Yazar, “Seçim kampanyası boyunca Trump bana en çok Joffrey karakterini hatırlatıyor. Aynı düzeyde duygusal olgunluğa sahipler. Joffrey, herkese kendisinin kral olduğunu hatırlatmayı seviyor. Kral olmasının kendisine her şeyi yapabilme yeteneği verdiğini düşünüyor” dedi.

Amerikalı yazar, “Biz Westeros gibi mutlak monarşi değiliz. Anayasal bir cumhuriyetle yönetiliyoruz. Trump henüz bunun anlamını bilmiyor gibi görünüyor. Başkanlığın kendisine her şeyi yapma gücü verdiğini sanıyor. Dolayısıyla, evet Joffrey Trump’ın ta kendisi” şeklinde konuştu.

Serinin sloganı haline gelen “Winter is coming” (Kış geliyor) sözüyle iklim değişikliği konusundaki küresel tartışmaları hedef aldığı yönündeki yorumları ilk kez değerlendiren Martin, “İkisi arasında kesinlikle bir paralellik var. Westeros halkları güç, statü ve zenginlik için kendi savaşlarını yürütüyor. Bu savaşlara öyle yoğunlaşıyorlar ki ‘kış geliyor’ tehdidini görmezden geliyorlar. Halbuki bu hepsini ve dünyalarını yok edebilecek bir tehdit. İklim değişikliği de o kadar gerçek ve dünyamızı yok etme potansiyeli var. Bizler bir sonraki seçimi veya sorunları düşünürken bunu görmezden geliyoruz. Eğer ölürsek ve şehirlerimiz okyanuslar altında kalırsa bunların hiçbir önemi kalmayacak” dedi.

Yazar Martin, “Günümüz siyasi liderleri Westeros’tan neler öğrenebilir?” sorusunu şöyle yanıtladı:

“Bence Yedi Krallık ve Westeros dünyasından alınabilecek pek çok ders var. Kralın adaletle ilgili olduğu ya da bir kralın ne olduğu konusunda çok basit bir açıklama yapılıyor. Bizim krallarımız yok. Başkanlarımız ve kongre üyelerimiz var.

Yönetime geldiğinizde ve yönetimden ayrıldığınızda insanlara hizmet etmek ve ülkeyi daha iyi bir şekilde bırakmaktan ibarettir her şey. Bu, yönetim için çalışmaya veya herhangi bir kamu hizmeti yapmaya karar veren herkesin en önemli ilkesi olmalıdır. İşleri daha iyi hale mi getiriyorsun? Kendinize, kendi destekçilerinize değil, halka hizmet etmek için oradasınız.”

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA