18 Nisan 2024
  • Lefkoşa26°C
  • Mağusa27°C
  • Girne23°C
  • Güzelyurt25°C
  • İskele27°C
  • İstanbul19°C
  • Ankara24°C

FRANSIZ MEDYASINDAN "TERÖR" KARARI

Fransa'da önde gelen bazı medya kuruluşları, terör saldırısı düzenleyenlerin fotoğraf ve görüntülerini yayınlamama kararı aldı.

Fransız medyasından "terör" kararı

29 Temmuz 2016 Cuma 14:24

Le Monde Gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Jerome Fenoglio, terör saldırılarının sorumlularını "öldükten sonra yüceltmemek adına" fotoğraflarını yayınlamama kararı aldıklarını açıkladı. Fenoglio, "Gerçekleri ve saldırının yapılış şeklini gizlemeyeceğiz. Anonimlikten yana değiliz. Ama haberde saldırganın fotoğrafına da yer vermeyeceğiz" dedi.

24 saat kesintisiz haber yayını yapan BFMTV'nin haber müdürü Hervé Béroud, "Bundan böyle teröristlerin fotoğraflarını göstermemeye karar verdik" dedi. Görselliğin büyük sembolik önem taşıdığına dikkat çeken Béroud, "Bir fotoğraf, kurban ile faili aynı seviyeye getirebilir" görüşünü dile getirdi. 

İsimlerini de yazmayacaklar

Katolik "La Croix" gazetesinin genel yayın yönetmeni François Ernenwein, Fransız Haber Ajansı'na (AFP) yaptığı açıklamada, fotoğraf yayınlamama kararı aldıklarını söyledi. Ernenwein, saldırganın tam adını, soyadının ise baş harfini vereceklerini söyledi. Europe 1 radyosu da saldırganların isimlerinin yayınlanmayacağını duyurdu. Fransız medyasında saldırganların şimdiye kadar tam isimleri veriliyordu. 

Libération'da tartışma devam ediyor

Libération gazetesi editörü Johan Hufnagel ise, "Teröristin fotoğrafını basmakla onu yüceltmek aynı şey değil" dedi. Hufnagel, konuyu kurum içinde tartışmaya devam ettiklerini kaydetti.  

Son saldırıda kiliseyi hedef aldılar

Fransa geçtiğimiz aylarda birçok terör saldırısına sahne oldu. Son olarak Salı günü Saint-Etienne-du-Rouvray kasabasında bir kiliseye düzenlenen saldırıda bir rahip öldürülmüş, bir kişi de ağır şekilde yaralanmıştı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA