20 Nisan 2024
  • Lefkoşa25°C
  • Mağusa26°C
  • Girne23°C
  • Güzelyurt23°C
  • İskele26°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara9°C

FRANSA KIBRIS’TA ÇÖZÜM İÇİN TARAFLARA YAPICI DAVRANMALARI ÇAĞRISI YAPTI

Fransa Kıbrıs’ta çözüm için taraflara yapıcı davranmaları çağrısı yaptı

12 Şubat 2014 Çarşamba 15:12

eyfel2 Fransa, Kıbrıs’ta Birleşmiş Milletler gözetiminde yapılacak olan müzakereleri ulusal düzeyde, Avrupa Birliği’nde ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde destekleyeceğinin güvencesini verdi ve Kıbrıs’ta bir çözüme ulaşılması için taraflara yapıcı davranmaları çağrısında bulundu.

Fransa’nın açıklaması, bugünkü basın toplantısında, Fransa Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Romain Nadal tarafından yapıldı.

Sözcü Nadal gazetecilere, Fransa’nın Nikos Anastasiadis ve Derviş Eroğlu’nun, Kıbrıs adasının yeniden birleşmesi amacıyla toplumlararası müzakerelerin başlamasına izin veren ortak metni kabul etmelerini memnunlukla karşıladığını bildirdi.

Romain Nadal, “Fransa, bunun mümkün kılınması çabalarını takdirle karşılamakta ve bu ortak metin esasında başlayacak olan önümüzdeki müzakerelerin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararları ve Avrupa Birliği kuruluş ilkelerine uyumlu bir anlaşmaya götürmesi gerektiğini yeniden onaylamaktadır” şeklinde konuştu.

Fransa Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nadal son olarak Fransa’nın bu sürece hem ulusal düzeyde, hem Avrupa Birliği içerisinde hem de Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde destek vereceğini duyurdu ve taraflara bir çözüme ulaşmak için yapıcı davranmaları çağrısında bulundu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA