25 Nisan 2024
  • Lefkoşa29°C
  • Mağusa28°C
  • Girne29°C
  • Güzelyurt29°C
  • İskele28°C
  • İstanbul22°C
  • Ankara26°C

FODER’İN BAŞARISI

FODER’in başarısı

28 Mayıs 2014 Çarşamba 14:19

Kıbrıs Türk Fotoğraf Derneği (FODER) üyelerinin eserleri Türkiye’nin Burdur şehrinde düzenlenen uluslararası fotoğraf yarışmasında sergilenme hakkı ve ödül kazandı.

Dernekten yapılan açıklamaya göre, Türkiye’de faaliyet gösteren “Doğa Araştırmaları, Sporları ve Kurtarma Derneği” (DASK ) tarafından bu yıl 18’incisi düzenlenen, “Doğada Görüntü Avcılığı Yarışması” (DOGAY) Burdur’da yapıldı.

“Burdur Gölü Kurumasın” sloganıyla düzenlenen yarışmaya 7 ülkeden 138 fotoğraf sanatçı katıldı. Yarışmada 3 bin 500 eser yarıştı.

FODER üyeleri birçok dalda ödül aldı

Yarışmada ödül alan FODER üyelerinin isimleri ve ödül aldıkları kategoriler şöyle:

“Makro Doğa” kategorisinde Neray Oykan 1’incilik, “Tarih” kategorisinde Mustafa Evirgen 1’incilik. “Genel Doğa” kategorisinde Mehmet Gökyiğit 3’üncülük ödülü.

“Manzara” kategorisinde Mehmet Gökyiğit, Mustafa Evirgen ve Hüseyin Sayıl, “Genel Doğa” kategorisinde Kani Nalbant ve “Yerel Yaşam “kategorisinde Hüseyin Sayıl mansiyon ödülü.

Ayşe Gökyiğit, Gülnur Tokay, Ersoy Güçer, Ayşe Baysal, Berkiye Direk ve Sunalp Çelebi de sergileme hakkı kazandı”

DASK tarafından 1995’ten beri her yıl aynı tarihlerde, Türkiye’nin farklı yerlerinde düzenlenen DOGAY için her yarışmacı aynı ortamda ve aynı zaman diliminde fotoğraf çekiyor.

Yarışmanın tüm aşamaları 72 saat içinde gerçekleşiyor. Çekimlerin bitiminden sonra seçici kurul fotoğrafları değerlendiriyor ve bölge halkının katılımıyla ödül töreni yapılıyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA