FLAŞ! KAMU-SEN İÇİŞLERİ BAKANLIĞINDA EYLEM DÜZENLEDİ
Protesto edildi

17 Şubat 2015 Salı 10:41
ÖZKARDAŞ: “İÇİŞLERİ BAKANLIĞI’NDA YASADIŞI GÖREVLENDİRME YAPILDI. HUKUK YOLUNA BAŞVURACAĞIZ”
“KAMU HİZMETİ KOMİSYONU’NU GÖREVLERİNE SAHİP ÇIKMAYA ÇAĞIRIYORUM”
Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (Kamu-Sen), Nüfus Kayıt Dairesi’nde yasadışı görevlendirme yapıldığı iddiasıyla bugün İçişleri Bakanlığı önünde eylem yaptı.
İçişleri Bakanlığı önündeki eylemde “Yasa tanımıyorsunuz, hukuk tanımıyorsunuz, keyfi görevden almalar ve keyfi görevlendirmeler yapıyorsunuz” yazılı pankart açan Kamu-Sen, Kamu Hizmeti Komisyonu’nu (KHK) “görevlerine sahip çıkmaya” çağırdı.
Kamu-Sen Genel Başkanı Mehmet Özkardaş eylemde yaptığı basın açıklamasında, seçim öncesi halka birçok vaatte bulunan, özellikle adam kayırmacılıkla, partizanlıkla ve yolsuzluklarla mücadele edeceğini söyleyen CTP-BG’nin Nüfus Kayıt Dairesi’nde “partizanlık ve adam kayırmacılık” yaptığını iddia etti.
Özkardaş, dairede müdür muavini olarak görev yapan Ecevit Aktaş isimli üyelerinin, İçişleri Bakanı tarafından “usulsüzlüğün üzerine gittiği ve CTP-BG’li bir örgüt başkanının kızı hakkında soruşturmada ısrarcı olduğu için” görevinden alındığını ve yerine yasal olmamasına rağmen Muhaceret Dairesi’nden birinin görevlendirilmek istendiğini savundu.
KHK tarafından atanan bir kişinin görevinden alınamayacağına işaret eden Özkardaş, bakanın kendisini “padişah” sandığını iddia ederek, “Hukuk ve yasadışı bu uygulamayı tanımıyoruz” dedi.
“USULSÜZLÜK ÜZERİNE GİDEN MEMURUN CEZALANDIRILMASI KABUL EDİLEMEZ”
Bunun bir örneğinin de Sağlık Bakanlığı’nda yaşandığını ve mahkemeden geri döndüğüne dikkat çeken Özkardaş, Kamu Görevlileri Yasası’nda atamaların sadece KHK tarafından yapılabileceğinin gayet açık olduğunu belirtti.
Özkardaş, dairede çalışan geçici, sözleşmeli ve kadrolu personele bugün yapılacak eyleme katılmamaları yönünde uyarılarda bulunulduğunu da savunarak, “Burası sahipsiz değildir. Kamu-Sen her üyesinin sonuna kadar arkasındadır. Kimse kılınıza dokunamaz. Ülkede hukuk var” dedi.
Konuyla ilgili her türlü hukuk mücadelesini vereceklerini vurgulayan Özkardaş, usulsüzlük üzerine giden memurların cezalandırılmasının kabul edilemez olduğunu kaydetti.
“GÖREVLENDİRMELERİN NASIL YAPILACAĞI KAMU GÖREVLİLERİ YASASI'NDA AÇIKTIR”
Kamu-Sen Genel Sekreteri Metin Atan da basın açıklamasını okudu. Atan, Nüfus Kayıt Dairesi'nde işçi statüsündeki bir çalışanın, usulsüz işlemlerle, yetkisi olmamasına rağmen kayıp bir kimliği, normal kimlikmiş gibi kaydını yapmadan, harç parası yatırılmayan kimlik çıkartma işlemi yapmasının soruşturulmasında ısrarcı olan I. Derece İdare Memuru Ecevit Aktaş’ın görevden alındığını iddia etti.
Atan, “Dört yıldır görevlendirildiği Müdür Muavinliği görevinden bakan tarafından alındı” DEDİ.
Söz konusu çalışanın CTP-BG'li bir örgüt başkanının kızı olduğunu savunan Atan, bu şahıs hakkında soruşturmada ısrarcı olan Aktaş'ın, partililerin rahatsız olmaması için devre dışı bırakıldığını ve Müdür Muavinliği görevine yasal olmamasına rağmen Muhaceret Dairesi’nden birinin görevlendirilmek istendiğini öne sürdü.
Vekaleten görevlendirmelerin nasıl yapılacağının Kamu Görevlileri Yasası'nın 80'inci maddesinde açıkça belirtildiğini ve bu yetkinin yalnızca bağımsız Anayasal kurum olan Kamu Hizmeti Komisyonuna ait olduğunu işaret eden Atan şöyle devam etti:
“Yeni Kamu Görevlileri Yasa Tasarısıyla partizanlığı ortadan kaldırıp, kamuyu daha verimli kılacağını iddia eden hükümet, kendisinden olanların yaptıklarına gözünü kapatıp, usulsüzlüklere karşı kayıtsız kalmayanları da görevden alıp, yandaş kişileri görevlendirerek partizanlıkta sınır tanımamaktadırlar. Yapılan bu partizanlığa ve başka bir daireden Nüfus Kayıt Dairesi’ne yasadışı yapılacak görevlendirmeye karşı direneceğiz ve asla kabul etmeyeceğiz. Hukuk yoluna da başvuracağımız bu partizanlık, CTP-BG' nin sayfalarına kara bir leke olarak yazılacaktır.”
Basketbolda Kılıf &Kılıf Prolig heyecanı başlıyor...KKTC Basketbol Federasyonu (KKTCBF) 2025-26 Pro Lig Kılıf&Kılıf Basketbol Sezonu başlıyor. Basketbolseverlerin merakla beklediği sezon, üç karşılaşma ile start alacak.20 Aralık 2025 Cumartesi 22:02KIBRIS
Valizinden 32 kilo kuyruk yağı, 3 kilo biber çıktı!Ercan Havalimanı’ndan 16 Aralık 2025 tarihinde KKTC’ye giriş yapan S.K. (E-35)’nin valizinde, Gümrük ve Rüsumat Dairesi görevlileri tarafından yapılan kontrolde gümrüğe beyan edilmemiş gıda maddeleri tespit edildi.20 Aralık 2025 Cumartesi 20:23KIBRIS
Ülke genelindeki trafik denetimlerinde 321 sürücü rapor edildiÜlke genelinde dün gece yapılan trafik denetimlerinde 321 sürücü rapor edildi, 31 araç trafikten men edildi.20 Aralık 2025 Cumartesi 20:00KIBRIS
Yarın şiddetli yağış bekleniyorÜlkede yarın öğle saatlerinden itibaren şiddetli yağış bekleniyor.20 Aralık 2025 Cumartesi 19:58HAVA DURUMU
ARUCAD’da Empati Atölyesi GerçekleştirildiEtkinlikte, engelli bireylerin günlük yaşamda, eğitim ortamlarında ve sanatsal üretim süreçlerinde karşılaştıkları yapısal engellere dair farkındalık oluşturulması amaçlandı.19 Aralık 2025 Cuma 18:54ARUCAD
Sanat, Hafıza ve Gelecek Aynı SergideKıbrıs Modern Sanat Müzesi, Başbakan Ünal Üstel tarafından açılan 2025’in son sergisinde, 15 ödüllü akademisyen sanatçının 50 eserini bir araya getirerek sanatı, kurumsal hafızayı ve gelecek vizyonunu aynı çatı altında buluşturdu.19 Aralık 2025 Cuma 18:53YDÜ - YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ
Uyuşturucu soruşturmasında ünlü isimler için serbest bırakma kararıİstanbul'da ünlü isimlere yönelik uyuşturucu soruşturmasında oyuncu İrem Sak, şarkıcı Aleyna Tilki, internet ünlüsü Danla Bilic gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı.19 Aralık 2025 Cuma 17:52TÜRKİYE
Gazimağusa’da sahte resmi evrakla hisse devri: 1 kişi tutuklandı!Gazimağusa’da bir sağlık şirketine ait hisselerin sahte resmi evrak düzenlenerek devralındığı olayla ilgili bir kişi tutuklandı.19 Aralık 2025 Cuma 17:49GAZİMAĞUSA
10 günlük bütçe maratonu bugün tamamlanıyorCumhuriyet Meclisi’nde 10 gündür süren bütçe görüşmeleri bugün tamamlanıyor.19 Aralık 2025 Cuma 17:48KIBRIS
Lefkoşa-Girne ana yolunda ulaşım bir ay boyunca geliş güzergahından sağlanacakLefkoşa-Girne ana yolunun gidiş güzergahı, yol yapım ve onarım çalışmaları nedeniyle yarından itibaren bir ay boyunca kapatılarak, trafik, geliş güzergahından kontrollü olarak sağlanacak.19 Aralık 2025 Cuma 17:47KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs












Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.