26 Nisan 2024
  • Lefkoşa21°C
  • Mağusa21°C
  • Girne22°C
  • Güzelyurt20°C
  • İskele21°C
  • İstanbul16°C
  • Ankara20°C

FIRTINA KIRDI GEÇİRDİ

Fırtına kırdı geçirdi

31 Mart 2014 Pazartesi 11:54

Önceki günden beri etkili olan fırtınalı hava KKTC genelinde yaşamı olumsuz etkiledi. Alçak basınç sistemi ile ılık ve nemli hava kütlesinin etkisi altında bulunan ülkemizde, rüzgar, kuzey ve batıdan kuvvetli, zaman zaman fırtınamsı esti. 

İskele, Mağusa, Girne ve Lefkoşa’da bazı bölgelerde fırtına maddi hasara yol açtı.

Polis Basın Subaylığı’ndan verilen bilgiye göre, İskele’de, Ağıllar - Çınarlı arasındaki bölgede Osman Tilki’ye ait ağılın şiddetli fırtına nedeniyle çinko çatısı uçtu. Ağılda maddi hasar meydana geldi.

Yeni Erenköy’de ise Özen Tunga’ya ait evin çatısının uçmasına neden olan şiddetli rüzgar, Yeni Erenköy Balıkçı Barınağı’nın 3 metre boyundaki beton balıkçı fenerinin devrilmesine de yol açtı. Her iki olayda da maddi hasar oldu.

Öte yandan Gazimağusa’ya bağlı Akova köyünde Aziz Azizoğlu’na ait ağılın çinko çatısı uçtu. Ağılda maddi hasar meydana geldi.

Girne’de ise Gökhan Özaydın’ın ikametgahının balkonu üzerinde bulunan çardak uçarak, Nurten Peler’e ait park halindeki MJ 637 plakalı salon aracın üzerine düştü. Araçta maddi hasar meydana geldi.

Fırtına Lefkoşa’da da etkili olurken, Eziç restoran önündeki bir ağacın devrilerek, Vural Coşkun’a ait FK 625 plakalı aracın üzerine düşmesine neden oldu. Araçta maddi hasar meydana geldi.

Öte yandan Lefkoşa Metropol bölgesinde bulunan EMA Butik’in üzerinde asılı olan özel bir güvenlik şirketine ait reklam panosu uçarak, maddi hasara yol açtı.

 

Sıcaklık düşüyor

Meteoroloji Dairesi Müdürü Raif İlker Buran, yaptığı açıklamada; geçen hafta 28-29 derecelere kadar yükselen hava sıcaklığının önümüzdeki hafta süresince 22-25 derece dolaylarında seyredeceğini de kaydetti.

Foto: Firtina - Girne firtina

*****

Gönyeli’de asfaltlama çalışmaları sürüyor

Gönyeli Belediyesi, altyapısı tamamlanmış bölgelerdeki yolları asfaltlamayı sürdürüyor.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, çalışmalar Yenikent bölgesinde Boyacı Sokak, 29 Ekim Sokak, 15 Kasım Sokak, Nergis Sokak, Karanfil Sokak, Kümeevler Sokak, Site Sokak ve Doğruyol Sokak'ta tamamlandı.

Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Yalçın Benli yaptığı açıklamada; Gönyeli’nin temel altyapı sorunlarından yakın zamanda kurtulacağını söyleyerek, “Kentimiz, bu noktadan sonra güçlü yapısıyla çok daha yeni ve çağdaş hedeflere yönelme imkânı bulacaktır” dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA