28 Mart 2024
  • Lefkoşa15°C
  • Mağusa17°C
  • Girne18°C
  • Güzelyurt16°C
  • İskele17°C
  • İstanbul16°C
  • Ankara14°C

FİRARİ HALA BULUNAMADI

Polis ekipleri tüm aramalarına rağmen Adem Yılmaz’ı bulamadı.

Firari hala bulunamadı

19 Mart 2016 Cumartesi 09:30

Gazimağusa’da dükkan açma ve hırsızlık suçlarından tutuklu bulunan 38 yaşındaki Adem Yılmaz önceki gün firar etti. Adem Yılmaz’ın çıkarıldığı Gazimağusa Kaza Mahkemesi’nde teminat şartlarını yerine getiremediğinden dolayı Merkezi Cezaevi’de sevk edileceği sırada yasal tutukluluktan firar etmesi sonrasında polis alarma geçti. Dün de yapılan tüm aramalarda polis ekiplerinin Adem Yılmaz’ı bulamadı. Polis yaptığı açıklamada arama çalışmalarının sürdüğü ve tutuklunun soruşturmanın devam ettiği kaydedildi.

LAPTOP, HELLİM, KAŞAR, SODA VE KAHVE ÇALDI

Gazimağusa’daki ArchCafe’nin kapısını anahtarla açan ve cafeden laptop ile laptop çantasını, hellim, kaşar, soda ve kahve çalan Adem Yılmaz, “bina açma” ve “Sirkat” suçundan tutuklanmıştı. Adem Yılmaz, Gazimağusa Kaza Mahkemesi’nde Ceza Davaları Yargıcı Banu Soyer huzuruna çıkarılarak, işlediği suçlardan ileride yargılanmak üzere 3 bin TL nakdi teminata bağlandı ancak, parayı ödeyemeyince serbest kalamadı. Yılmaz, mahkemeden polise götürüldüğü sırada kaçarak firar etti.

MAHKEMEDE NELER OLDU?
Gazimağusa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube Amirliği’nde görev yapan meselenin tahkikat memuru Mehmet Emin Doğan, meseleyle ilgili gelişmeleri mahkemeye aktardı. Tanık polis, 5 Mart 2016’da, Mağusa’da faaliyet gösteren ArchCafe’nin kuzeye bakan ana giriş kapısını, tasarrufunda bulundurduğu anahtar ile açıp konu işyeri içerisine giren zanlı aleyhine başlattığı soruşturmasını tamamladığını belirttikten sonra, mahkemeden uygun bir teminat talep etti.

Huzurundaki şahadeti ve beyanları değerlendiren mahkeme yargıcı 3 bin TL nakdi teminata bağladığı zanlıyı KKTC dışına çıkmaktan men etti ve bu maksatla pasaport ve seyahat belgelerine el koydu. Yargıç, ayrıca, KKTC vatandaşı ikişer kefilin de zanlı lehine 30’ar bin TL’lik kefalet senedi imza etmesini istedi. 

Etiketler: ,
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA