20 Nisan 2024
  • Lefkoşa17°C
  • Mağusa17°C
  • Girne18°C
  • Güzelyurt14°C
  • İskele17°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara16°C

FİNALİSTLER BELLİ OLDU

“Çocuk Gözüyle Kıbrıs’ın Sembolleri” isimli fotoğraf yarışmasının ilk değerlendirmesi yapıldı.

Finalistler belli oldu

01 Haziran 2016 Çarşamba 10:46

Bir GSM operatörü ve FODER işbirliğinde düzenlenen “Çocuk Gözüyle Kıbrıs’ın Sembolleri” isimli fotoğraf yarışmasının ilk değerlendirmesi yapıldı.

GSM operatörüden yapılan yazılı açıklamaya göre, ilkokul kategorisinde 65 öğrencinin 235 ve ortaokul kategorisinde de 50 öğrencinin 167 fotoğrafla katıldığı yarışmada, ilkokul kategorisinden 6, orta okul kategorisinden ise 7 fotoğraf finale kaldı.

Sanatçı ve Eğitmen Ayhatun Ateşin, Sosyal Hizmetler Uzmanı Barış Başel, Fotoğraf Sanatçısı ve Öğretmeni Doğay Erçağ, Grafik Tasarım ve Fotoğraf Öğretmeni Müge Orun ile Telsim Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Tanpınar’dan oluşan jüri, finale kalan fotoğraflar arasından ödül alacak fotoğrafları seçmek için yarın yeniden bir araya gelecek.

SERGİ VE ÖDÜL TÖRENİ 8 HAZİRAN’DA…

Ödül alan isimler 8 Haziran Çarşamba günü saat 17.30’da İsmet Vehit Güney Sergi Salonu’nda gerçekleşecek sergi açılışı ve ödül töreninde açıklanacak.

Jüri üyeleri GSM operatörü ve FODER işbirliğinde bu yıl 3. kez düzenlenen yarışmanın çocukların yaratıcılıklarını geliştirmesine ve yaşadıkları coğrafyayı tanımasına katkı sağladığını söyledi.

Sosyal Hizmetler Uzmanı Barış Başel, bu yarışmanın ilkokul ve ortaokul öğrencileri için, yaşadıkları coğrafyayı tanıma ve kendi doğal ve temiz bakış açıları ile ortaya koyma fırsatı tanıdığını ifade etti.

Fotoğraf Öğretmeni ve Fotoğraf Sanatçısı Doğay Erçağ, ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin yarışma için gönderdiği fotoğrafları incelediğinde fotoğrafçılığa olan ilginin çok yüksek olduğunu gördüğünü söyledi.

Grafik Tasarım ve Fotoğraf Öğretmeni Müge Orun, çocukların bu yarışma ile bir yandan küçük yaşlarda fotoğrafçılıkla tanışırken, diğer yandan da tarihi yerleri gezip görme şansı bulduğunu belirtti.

Sanatçı ve Eğitmen Ayhatun Ateşin, Çocuk Gözüyle Fotoğraf Yarışması’nın çocukların yeteneklerinin ve özgüvenlerinin gelişmesine katkı sağlayacağını söyledi.

GSM operatörü Genel Müdür Yardımcısı da çocukların ülkenin geleceği olduğunu, bu nedenle çocuklara yönelik bu projeyi hayata geçirdiklerini anlattı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA