29 Mart 2024
  • Lefkoşa22°C
  • Mağusa24°C
  • Girne22°C
  • Güzelyurt22°C
  • İskele24°C
  • İstanbul18°C
  • Ankara16°C

FİKRET DEMİRAĞ ŞİİRLERLE ANILDI

Ülkemizin yetiştirdiği ünlü şair Fikret Demirağ, ölümünün 8. yıl dönümünde bir dizi etkinlikle anılıyor.

Fikret Demirağ şiirlerle anıldı

30 Kasım 2018 Cuma 13:45

Ülkemizin yetiştirdiği ünlü şair Fikret Demirağ, ölümünün 8. yıl dönümünde bir dizi etkinlikle anılıyor.
Bu çerçevede Kıbrıs Türk Sanatçı ve Yazarlar Birliği öncülüğünde, Lefke Belediyesi, Cumhurbaşkanlığı ve diğer bazı sponsorların katkılarıyla Demirağ’ın çocukluğunun geçtiği Lefke’de, Fikret Demirağ 2. Uluslararası Şiir Festivali düzenlendi.

İsrail, İran, Avusturalya, Portekiz, Türkiye, Güney Kıbrıs ve ülkemizden birçok sanatçının katıldığı festivalin, ilk etkinliği Lefke Gazi Lisesi’nde yapıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Lefke Gazi Lisesi Müdürü Koray Bürüncük, etkinliğin düzenlenmesine katkı koyan herkese teşekkür ederek, günün anısına Fikret Demirağ’ın eşi Emine Demirağ’ a çiçek takdim etti.

Kıbrıs Türk Sanatçı ve Yazarlar Birliği adına konuşan sanatçı Zeki Ali de festivalin önemli bir içeriğe sahip olduğuna dikkati çekerek, şiirin getirdiği barış çağrısıyla bir araya toplandıklarını ve Demirağ’ı andıklarını söyledi.

Konuşmanın ardından Şair Fikret Demirağ’ın kendi sesinden şiir dinletisi yapıldı. Etkinlikte daha sonra Demirağ’ın şiirleri seslendirildi ve anıları paylaşıldı.Fikret Demirağ 2. Uluslar arası Şiir Festivali, 2 Aralık Pazar gününe kadar çeşitli etkinliklerle Lefke’de devam edecek.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA