26 Nisan 2024
  • Lefkoşa19°C
  • Mağusa21°C
  • Girne20°C
  • Güzelyurt19°C
  • İskele21°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara18°C

“FİBER OPTİK YATIRIMI KAÇINILMAZ”

“Fiber optik yatırımı kaçınılmaz”

04 Temmuz 2014 Cuma 15:05

Kuzey Kıbrıs Turkcell Teknik Operasyonlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mahmut Erüreten kapasite ve talebin arttığını vurguladı

Kuzey Kıbrıs Turkcell Teknik Operasyonlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mahmut Erüreten, internet kullanımının sürekli arttığı, veri paylaşımının zirve yaptığı günümüzde yeni yatırımların kaçınılmaz olduğunu vurguladı, “Kuzey Kıbrıs Turkcell yapacağı fiber yatırım ile insanımızın talep ettiği kalite ve hızı yakalamaya hazırdır” dedi.

Telekomünikasyon'da dördüncü nesil kablosuz internet teknolojisi 4G’yi de ülkeye kazandırmak için kararlı olduklarını belirten Erüreten, “Bu yönde tüm yasal adımlarımızı atıyoruz. 3G’den sonra veri paylaşımının 1000 kattan fazla arttığını gördük. Şimdi bu kapasitenin de üzerine çıkmamız gerekiyor. 3G teknolojisinden sonra 4G’yi de adaya getirmeliyiz. Bunun için de fiber optik yatırım kaçınılmazdır. İnsanımız haklı olarak çok daha süratli ve kesintisiz internet istiyor. Bu memnuniyeti yaratmanın tek yolu yatırıma devam etmektir” diye konuştu.

10 milyon dolarlık yatırımla yüksek kapasite

Kuzey Kıbrıs Turkcell’in fiber optik omurga yatırımının ülkemizde iletişim kalitesini dünya standartlarına yükseltme hedefinin bir parçası olduğunu anlatan Erüreten, şu bilgileri de paylaştı:

“Kuzey Kıbrıs Turkcell, fiber optik projesine yaklaşık 10 milyon dolarlık bir yatırım planlanmaktadır. Bu yatırım tümüyle ülkeye bir kazanımdır ve böylece yeni nesil teknolojiler ile abonelerimize yüksek hız ve kapasitede servis çözümü sağlanabilecektir. Öncelikli olarak Lefkoşa ve Mağusa güzergâhı gündemdedir. Müşteri memnuniyeti için artan data (veri) ihtiyaçlarına göre ek yatırımlar planlanmaktadır.”

İnternet ‘ekmek, su’ gibi ihtiyaç

Kuzey Kıbrıs Turkcell Teknik Operasyonlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mahmut Erüreten, internetin artık özel ya da lüks bir tüketim değil, adeta ekmek, su gibi yaşamın vazgeçilmez temel ihtiyaçları arasında olduğunu anımsatarak, “Gencinden yaşlısına herkes akıllı telefon ya da tableti üzerinden Facebook’a ya da YouTube gibi yüksek çözünürlükte içerik barındıran sitelere bağlanmak, kesintisiz ve herhangi bir sorun yaşamadan bu mecraları takip etmek istiyor” diye konuştu.

Kuzey Kıbrıs Turkcell olarak teknolojiye bugüne kadar çok ciddi yatırımlar yaptıklarını anlatan Erüreten, kapasite ve talebin sürekli arttığını, bunun sevindirici ve dünyalı bir gelişme olduğunu belirtti, “Bu talep ve kapasite artışına yanıt vermek için yatırıma sürekli devam etmeliyiz, tek bir gün dahi gecikmeden ciddi adımlar atmalıyız” dedi.

‘Üniversite ülkesi olduğumuzu unutmayalım’

Kuzey Kıbrıs Turkcell Teknik Operasyonlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mahmut Erüreten, iletişim alanındaki yatırımların sadece yurttaşların ihtiyaçları ile sınırlı olmadığını da belirterek, “Bir turizm ve üniversite ülkesinde yaşadığımızı da unutmayalım. Artık hiçbir turist, sağlıklı internet bağlantısının olmadığı bir ülkede, iletişimden uzak kalmak istemiyor. Özellikle üniversite eğitimi ve öğrenciler için de en temel ihtiyacın kaliteli iletişim olduğunun bilincindeyiz” dedi.

Erüreten, ülkemizdeki üniversite ve öğrenci sayısının sürekli arttığını da söyleyerek, “Kuzey Kıbrıs Turkcell olarak artan talep ve kapasiteye nasıl yanıt vereceğimizin planlamasını yapmak durumundayız. Bu yönde gerekli tüm projelerimiz hazırdır” şeklinde konuştu.

Kuzey Kıbrıs Turkcell’in omurgasını güçlendirmek için yer üstündeki radyolink donanımından fiber optikle yer altına inerek kapasitesini artırmak hedefinde olduğunu söyleyen Erüreten, “İnsanımızın hak ettiği kaliteye ulaşmak için bu adımları atmamız kaçınılmazdır” dedi.

4G için ‘şart’

‘Turkcell T50’nin Kıbrıs’taki tanıtım toplantısında, 135 Megabit hızı gerçek şebekede gördüklerini anımsatan Kuzey Kıbrıs Turkcell Teknik Operasyonlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mahmut Erüreten, “4G yeni bir dönem başlatacak. Fiber optik omurga yatırımı olmadan 4G mümkün değildir” diye konuştu.

3G’de dünyanın en iyileri arasına girdiklerini ifade eden Kuzey Kıbrıs Turkcell Teknik Operasyonlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mahmut Erüreten,

“Yüksek yatırımlarla artık kapsama, kalite ve hızda güçlü hizmete ihtiyaç var. Kuzey Kıbrıs Turkcell de bu nedenle, 3G kapasitesini artırmak, 4G’yi adaya taşımak, kesintisiz ve yüksek hızda hizmet sunmak için heveslidir, yatırıma hazırdır” şeklinde sözlerini tamamladı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA