28 Mart 2024
  • Lefkoşa25°C
  • Mağusa23°C
  • Girne21°C
  • Güzelyurt26°C
  • İskele23°C
  • İstanbul19°C
  • Ankara22°C

FEMEN'DEN ERDOĞAN'A SERT TEPKİ: KADIN KADINDIR, YARIM AKLINDIR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Anneliği reddeden, evini çekip çevirmekten vazgeçen bir kadın, iş dünyasında istediği kadar başarılı olsun, eksiktir, yarımdır' sözlerine tepkiler giderek büyüyor...

Femen'den Erdoğan'a sert tepki: Kadın kadındır, yarım aklındır

06 Haziran 2016 Pazartesi 15:53

'Kadınlığın tanımı Erdoğan'a yaptırmayacağız' diyen Femen Turkey grubu Erdoğan'ı 'Kadın kadındır, yarım aklındır' diyerek protesto etti...

screenshot_1-(1).jpg

Ayrıca Femen Turkey şu açıklamada da bulundu:

Recep Tayyip Erdoğan'ın ne kadar tehlikeli olduğu artık herkesin malumu. Yaptığı her konuşma zehrini biraz daha ortaya çıkarıyor.
5 Haziran'da KADEM'in açılışında konuşan Erdoğan "Anneliği reddeden kadın yarım kadındır" dedi. 
Erdoğan'a göre çocuksuz kadınlar iyi Müslüman değiller. Bunun ardında Erdoğan'ın ateizmin yayılmasından korkması ve devleti dini temeller üzerine oturtmak istemesi yatıyor. 
Kadınların bedenleri Erdoğan'ın savaş silahı değildir! Kadınlar doğurabilir, doğurmayabilir de. Ölümcül politiklarınız için kullanabileceğiniz bir araç değildir.
Kadınlar bütünlük gerektiren bir parça değildir. Türkiyeli kadınlar bu konuda senin düşüncelerinden daha fazlasını hak ediyorlar. Onlar kendilerini geliştirdi, eğitim haklarını aldı, Türkiye'nin servetine ortak oldular ve senin onlara getirdiğin tek şey yıkım ve gericilik olduğu sürece de karşında yer almaya devam edecekler.
-
One cannot still ignore Recep Tayyip Erdogan’s dangerousness. Every single speech he pronounces unveils his toxicity.

On the 5th of June, during the inauguration of the new headquarters of Turkey’s Women’s and Democracy Association, Erdogan declared that childless women are “incomplete and deficient”.

According to Erdogan, childless women are not good Muslims, as he fears the spread of atheism and wishes to create a religious state.

Women’s body is not a war weapon Erdogan. It can give life, but it is not an obligation, nor an end in itself, it should nevertheless not serve to support deadly policies.

Women are not a complement, Turkish women deserve more than your primary considerations. They evolved, got educated and take part in Turkey’s wealth, they are your opposite as you only bring destruction and obscurantism.

screenshot_3_2.jpg

İlgili haber RTE haberi: http://www.detaykibris.com/erdogan-anneligi-reddeden-kadin-eksiktir-yarimdir-124623h.htm

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA