18 Nisan 2024
  • Lefkoşa19°C
  • Mağusa19°C
  • Girne20°C
  • Güzelyurt18°C
  • İskele19°C
  • İstanbul15°C
  • Ankara20°C

FELLAHOĞLU’NUN SİHİRLİ DEĞNEĞİ

Fellahoğlu’nun sihirli değneği

21 Mayıs 2014 Çarşamba 12:01

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı ve CTP’nin Lefkoşa LTB başkan adayı Kadri Fellahoğlu Detay Propaganda’ya özel hayatını ve LTB’nin sorunlarını değerlendirdi.

Detay Propaganda (DP) :  Sihirli bir değneğiniz olsa LTB’de neleri değiştirirdiniz?

Kadri Fellahoğlu (KF) :

1-    Sihirli değneğim olsa belediyeye para yağdırırım… Parantez içerisinde yaz “Haydan gelen huya gider”. Gökten para istemeyiz biz. Bedel ödeyeceyiz. Ödedik, daha da ödeyeceğiz. Belediye çalışanları da, Lefkoşa’da bedel ödeyerek bir yere geleceyiz ki onun kıymetini bilelim.

2-    Disiplinli olmayan insanları disiplinli ederdim. Az da olsa öğle insanlar maalesef vardır.

3-    Personel giderlerini azaltırdım

4-    Bir daha bu eski günlerin yaşanmasına fırsat vermeyeceğim.

Başkanlığınız süresince personelin desteğini hissettiniz mi?

KF: Hissettim. İlkten bana şüphe ile baktılar ama beni tanıdık sonra giderek destek arttı. Az bir kısım var, kimisi ideolojiktir, siyasi bakıyor, kimisi hala o eski günlerin etkisindir. Öyle insanlar var içlerinde yönetime etki etmek istiyorlar. Onlar yarın bir boşluk oldu, Cemal istifa ettikten sonra, yani ondan da önce, sanki yönetime katıldılar gibi hissediyorlar kendilerini, şunu yapmasa, bunu yapmasa, söyle yapmasa daha iyi gibi konuştuklarını duyuyorum. Çalışan gibi değil de, çalışan yönetici arası bir şeymiş, gibi havalarda ve edalarda olanlar var. Personelimizin çok büyük çoğunluğu çalışıyor. Az da olsa sıkıntılarımız da var.

Eşiniz şikayetçi mi?

Ona bazen gerçekten çok üzülüyorum. Şimdi çocuklarda evde yok yalnız kalıyor. Eşim benim aldığım kararlara hep saygılı oldu. Anlayışla karşıladı. Biz aile hayatı olarak ta hep doğal yaşamak istiyoruz. Mütevazı ve doğal yaşamaya çalışıyoruz. Bizim aile yaşantımızda, ne milletvekili iken, ne belediye başkanlığında hiçbir şey değişmedi. Biz farklı şekilde yaşasak rahatsız oluyoruz.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA