20 Nisan 2024
  • Lefkoşa19°C
  • Mağusa18°C
  • Girne20°C
  • Güzelyurt18°C
  • İskele18°C
  • İstanbul13°C
  • Ankara17°C

FELLAHOĞLU YALANLADI, PERSONEL DOĞRULADI!

Fellahoğlu yalanladı, personel doğruladı!

09 Nisan 2014 Çarşamba 15:12

Detay’ın Lefkoşa Kabristanlığı’ndaki Defin İşleri Birimi’nde yaşanan sorun ve sıkıntıları duyuran ‘Lefkoşa’da ölmek zor!’ başlıklı haberi LTB’yi ayaklandırdı.

LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu’nun “haber doğru değil. Gazetecilik böyle mi yapılır” diyerek, haberi yapan muhabire gazetecilik dersi vermek istemesine karşın, Defin İşler Birimi Sorumlusu’yla personel haberi harfi harfine doğruladı.

Rana SARRO/ DETAY Gazetesi

Lefkoşa Türk Belediyesi’ne (LTB) bağlı Defin İşleri Birimi personelinin, hafta sonları çalışmama kararı aldığını kamuoyunun gündeme getiren ‘Lefkoşa’da ölmek zor!’ başlıklı haber, LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu ile Defin İşleri Sorumlusu Salih Gürses’in tepkisine neden oldu.

Fellahoğlu, gazetemize ulaşarak, haberde aktarılan personel sorunlarının doğru olmadığını savundu. Gürses ise sendikanın hazırladığı sorunlar listesiyle ilgili sorularımızı yanıtlarken sorunların var olduğunu teslim etti.

“Fellahoğlu hesap sordu ve yalanladı”

Gazetenizin 4 Nisan tarihli sayısında yayınlanan haberi hazırlayan muhabire ulaşan Kadri Fellahoğlu, haberin doğruları yansıtmadığını; personelin, hafta sonları çalışmama kararı aldığı yönündeki bilginin de yanlış olduğunu savunarak “İş başı yapmayacaklar diye yazdın, hani personelimiz işbaşı yapmadı mı?” diye sordu.

“O yazdıklarını gözünle mi gördün?”

Haberi hazırlayan muhabire, hesap sorarak, “gazetecilik böyle mi yapılır? Seni vicdanınla baş başa bırakıyorum. Sen bu sorunları gözünle gördün mü?” diye konuşan LTB Başkanı, Personelin bağlı olduğu Belediye Emekçileri Sendikası (BES) Yönetim Kurulu Üyesi Deniz Kayabaşı’nın gazetemize aktardığı konuların asılsız olduğunu savunarak Defin İşleri Birimi Salih Gürses’ten açıklama alınmasını talep etti.

Kadınların soyunma odası ve duş yeri yok!

Açılamalarına başvurulan Defin İşleri Birimi Sorumlusu Salih Gürses, listede geçen bazı sorunları yalanlamaya çalışırken orada hazır bulunan personel, sorunların var olduğunu yineledi. Defin İşleri’nde yapılan gözlemde ise 11 maddelik listede yer alan sorunların aynen var olduğu saptandı.

Yapılan gözlemlerde merkezi binanın duvar fayanslarının dökülmüş olduğu; kadın cenaze yıkayıcıları için soyunma ve duş kabinlerinin olmadığı da ortaya çıktı. Buna ek olarak Defin İşleri Birimi’nde, cenaze yıkayıcılarının, bu iş için kullanılması gereken orijinal maskeler yerine kumaş maske kullanıldığı saptandı.. Mesai bitiminde evine giden ve günün 24 saati oncall olan personelin anlattığına göre; günün herhangi bir saatinde bir veya daha fazla kez, işe çağırılmaları halinde, araçlarının yakıt ücretini kendileri karşılayarak, görev yerine gidiyorlar. Ek olarak çağırıldıkları mesaiden ise herhangi bir ödenek almıyorlar.

Gazetemize konuşan personel, 7- 24 görev yaptıklarını, psikolojilerinin ve sağlıklarının olumsuz etkilendiği bahse konu görevde, ek mesai, yıpranma payı ve sosyal yatırımsız çalıştırıldıklarını belirtti. Defin İşleri personeli, ek mesai ödeneği ısrarında olmadıklarını ancak personel eksikliği nedeniyle, hakları olan idari izinleri dahi kullanamadıklarını ve bunun kendileri için büyük sorun olduğunu aktardılar. Personel, cenaze yıkayan personelin, giydiği giysiyi çöpe atması gerekirken, yedek giysi sıkıntısı çekildiğini de aktardı.

“İşbaşı yapmama kararı aldığımız doğru”

Gazetemize konuşan personel, geçtiğimiz hafta sonu itibariyle işbaşı yapmama kararları olduğunu doğrularken, Sendika Başkanı Savaş Bozat’ın ricası ve sorunlarının Cuma gününe kadar çözüleceği sözü ile işbaşı yaptıklarını, Cuma’dan sonra, artık dayanamayacaklarını da vurguladı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA