18 Nisan 2024
  • Lefkoşa21°C
  • Mağusa25°C
  • Girne23°C
  • Güzelyurt21°C
  • İskele25°C
  • İstanbul19°C
  • Ankara20°C

FELEK: “KUMPASA UĞRADIM...”

Mağusa’da 2015 yılı içerisinde Uçanok grubu ile Felek grubu arasında çıkan olaylarla ilgili olarak Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan “Felek Grubu”nun duruşmasına dün devam edildi...

Felek: “Kumpasa uğradım...”

19 Şubat 2016 Cuma 09:38

Mağusa’da 20 Ağustos 2015 tarihinde Felek grubu ile Uçanok grubu arasında Mağusa Kaza Mahkemesi önünde başlayan ve akabinde Mağusa Devlet Hastanesi’ne taşınan kavgada hastaneye giderek güvenlik görevlileri ile polisleri fiziki güç kullanıp etkisiz hale getiren ve müşahade odasında bulunan Ali Osman Uçanok, Ahmet Uçanok, Kamil Osum ve Kamil Uçanok’u ciddi şekilde darp ettikten sonra Kamil Uçanok’un burnunu kırarak vahim bedensel zarara uğratan sanık İsmet Felek, Özcan Hangün, Ömer Satıağalar, Cüneyt Arık, Emir Ali Bata, Ümit Öztilkiler, Mustafa Karakartal, Çağrı Kılınç, Akif Uygur ve Haluk Güvence’nin duruşmasına dün de devam edildi. Sanık İsmet Felek, mahkemenin ara vermesiyle birlikte polisin mahkemeye sahte raporlar sunduğu yönünde iddialarda bulunup “Sahte devlet, sahte polis” şeklinde konuştu ve kumpasa uğradığını ileri sürdü. Sanık Felek, dünkü oturumun bitmesinden sonrasında ise olayın soruşturmasını yürüten Müfettiş Muavini Ulaş Ursavaş’a hitaben “ yalvaracaksın bana, çok yazık” şeklinde konuştu.

“KOKUŞMUŞ DEVLET...”

İddia Makamı dünkü duruşmada, Mağusa Devlet Hastanesi’nde görevli hemşire Mustafa Şener, Hastane İdare Amiri Hüseyin Karcı ve Mağusa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Cürümleri Önleme Şubesi’nde görevli Polis Memuru Ahmet Şener’i tanık olarak dinletti. Tanık Mustafa Şener ile Hüseyin Karcı’nın tanıklığının bitmesinin ardından Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi heyeti duruşmaya ara verdi. Mahkemenin ara verişini fırsat bilen sanık İsmet Felek ise bir takım iddialarda bulundu. Türkiye’deki 6 bin polisin balyoz davasında açığa alındığını dile getiren sanık Felek, kendi davalarında polisin mahkemeye sahte raporlar sunduğunu iddia ederek “sahte devlet, sahte polis” şeklinde konuştu. Hastanedeki olaylar yaşanmadan önce Kamil Uçanok’un burnunun bandajlı olduğunu bir çok kez söylediklerini ancak kimseyi buna inandıramadıklarını ifade eden Felek “yazık, söyleyecek bir şey yok. Kumpasın en büyüğünü de gördük, devleti de gördük. Kokuşmuş devlet” dedi.

“BANA YALVARACAKSIN...”

Duruşmaya aranın ardından tekrar devam edildi. Dünkü oturum saat 15:45’de sonra ererken tüm sanıklar geniş güvenlik önlemleri altında mahkeme hücrelerine indirildi. Sanık İsmet Felek ise hücreye indirilmeden olayın soruşturmasını yürüten Müfettiş Muavini Ulaş Ursavaş’a hitaben “ Bana yalvaracaksın, göreceksin. Yazık sana” şeklinde tehditlerde bulundu.

Gamze PİR BAYKUR

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA