29 Mart 2024
  • Lefkoşa27°C
  • Mağusa26°C
  • Girne22°C
  • Güzelyurt27°C
  • İskele26°C
  • İstanbul21°C
  • Ankara21°C

'FATİH TERİM BİR KEZ DAHA İHANETE UĞRADI!'

EURO 2016'da, İtalya'nın İrlanda'ya yenilmesi ve bu sonuçla Türkiye'nin elenmesi Çizme basınında geniş yer buldu.

'Fatih Terim bir kez daha ihanete uğradı!'

24 Haziran 2016 Cuma 11:41

La Gazzetta dello Sport, "Terim elendi, bir kez daha İtalya'nın ihanetine uğradı" başlığıyla bir haber yayımladı.

La Gazzetta dello Sport, Fatih Terim'in Fiorentina ve Milan'da görev aldığını belirterek, "Bizim yenilgimiz ona Avrupa'ya mal oldu" diye yazdı.Terim'in "İtalya hep kalbimde" açıklamaları yaptığı belirtilen yaklaşık yarım sayfalık haberde, "Belki dünden sonra bu daha az böyle olacak" denildi.

TERİM: "İTALYA'YI TUTACAĞIM"Çek Cumhuriyeti galibiyetinin ardından, stadyum çıkışında Fatih Terim'in İtalyan gazetecilerin sorularını yanıtladığı belirtilen haberde, şöyle bir aktarımda bulunuldu: "Elbette ki bu galibiyet, bir mucize yaratmak için yetmeyecekti. Dışarıdan bir yardım gerekiyordu. Bunun başında Conte'nin İtalya'sı geliyordu. Terim bunu biliyordu. Kollarını açarak, 'Bunu umuyorum (İtalya'nın kazanmasını) ve karşılaşmada sizin takımı tutacağım, ancak buna ihtiyacınız olmayacak, çünkü zaten güçlü bir takımsınız' dedi. Yapacak bir şey yok. İmparator bir kez daha İtalya tarafından yalnız bırakıldı."

İtalya'nın ihanetinden sonra Terim'in Türkiye'sinin bir üst tura çıkamadığı belirtilen yazıda, "Dün akşamdan sonra da İtalya kalbinizde olmaya devam edecek mi İmparator? sorusu yöneltildi. İTALYA VE İRLANDA ANLAŞMIŞ GİBİYDİÖte yandan La Gazzetta dello Sport, dünkü maça yedekleri süren Teknik Direktör Antonio Conte ve takımı sert sözlerle eleştirdi."İtalya'yı bize geri verin" manşetiyle okuyucularına ulaşan gazete, "İtalya'nın yedekleri ne kadar da kötü. Sahada soluk bir İtalya vardı. İrlanda'nın insafına kaldık, İspanya karşısında daha iyi olmak zorundayız" ifadelerini kullanarak, gök mavililer ve Conte'nin performansına 10 üzerinden 5'er puan verdi.

​Gazetedeki bir analiz yazısında, özellikle orta sahada bir kaliteye ihtiyaç olduğu ifade edilirken, "Dünkü karşılaşmada, geçtiğimiz yüzyılın başına, futbolun uzun mesafeli pas paylaşımları, çok koşma ve sıfır top sürmeyi öngören 'kicking game' olduğu dönemlere dönülmüş gibiydi" denilerek, kötü oyun konusunda İtalya ve İrlanda'nın sanki anlaşmış gibi olduğu öne sürüldü.Gazete, temelde dünkü maçta hiçbir İtalyan oyuncunun futbol oynamadığını, kabul edilemez hatalar yaparak, hepsinin pasif İrlanda tarzına ayak uydurduğunu da ekledi ve bunun gök mavililerin karakterine hiç de uymadığını ifade etti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA