20 Nisan 2024
  • Lefkoşa14°C
  • Mağusa16°C
  • Girne17°C
  • Güzelyurt13°C
  • İskele16°C
  • İstanbul13°C
  • Ankara10°C

FADIL ÇAĞDA’NIN “CİNAYETLERLE SUSTRULAN TOPLUM” KİTABI GİRNE’DE TANITILACAK

Fadıl Çağda'nın Cinayetlerle Susturulan Toplum kitabı Girneli okurlarla buluşuyor...

Fadıl Çağda’nın “Cinayetlerle Sustrulan Toplum” kitabı Girne’de tanıtılacak

10 Ekim 2016 Pazartesi 10:41

Batmayan Uçak Gemisi kitabı ile Kıbrıs'ın siyasi geçmişinde saklı kalmış bir döneme ışık tutan Fadıl Çağda, Cinayetlerle Susturulan Toplum kitabı ile Kıbrıs'ta gerçekleşen siyasi cinayetleri odağına alıyor. Lefkoşa ve Mağusa söyleşilerinde yoğun ilgi gören kitabın Girne etkinliği Fadıl Çağda'nın ve kitabın editörü Münür Rahvancıoğlu'nun katılımı ile Girne Leymosun Kültür Evinde 13 Ekim Perşembe akşamı saat 19:00'da gerçekleşecek.Tüm okurlar ve Kıbrıs’ın yakın tarihine ilgi duyanlar davetlidir.

Tanıtım bülteninden: 
Kıbrıslı Türk toplumunun tarihinde hala kanayan bir yarayı bütün boyutlarıyla masaya yatıran kitap, 1 Mayıs 1958 tarihinden başlayarak halkımızı şiddet sarmalının içine çeken ve derin bir suskunluğun yaşanmasına neden olan siyasi cinayetleri inceliyor.


Münür Rahvancıoğlu’nun yayına hazırladığı “Cinayetlerle Susturulan Toplum” kitabının kapak ve sayfa tasarımı, grafiker Ömer Tatlısu’ya ait. 172 sayfalık kitap, kişisel tanıklıklar, belge ve fotoğraflarla da zenginleştirilmiş.
1958 yılında işçi önderlerinin katledilmesi ile açılan cinayet perdesi, avukatlar, Kavazoğlu-Mişaulis, Türkiye’de öldürülen gençlerimiz ve Kutlu Adalı cinayeti gibi aşamalardan geçmişti. Bu olaylar genel olarak biliniyor olsa da, “Cinayetlerle Susturulan Toplum” kitabında her olay kendi gelişim koşulları içerisinde ve bilinmeyen ayrıntılarıyla okuyucuya aktarılıyor. Bunun yanında kitap; Limasol bölgesinde yaşanan cinayetler, Girne’deki infazlar, Kıbrıslı Elenlere mal edilen cinayetler gibi henüz bilinmeyen cinayetlere de ilk kez yer veriyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA