19 Nisan 2024
  • Lefkoşa26°C
  • Mağusa27°C
  • Girne24°C
  • Güzelyurt23°C
  • İskele27°C
  • İstanbul15°C
  • Ankara23°C

FACEBOOK’TAN DÜNYAYI KURTARIYORUZ!

Facebook’tan dünyayı kurtarıyoruz!

14 Temmuz 2014 Pazartesi 12:26

DUYARLILIK FACEBOOK ÜZERİNDE KALDI: Beyin tümörü teşhisi konulan Minik Berat ile ilgili haberler, ülke genelinde büyük dikkat çekerken, Berat’ın ailesinin yardım kampanyası için yalnız 10-15 vatandaş tarafından arandığı öğrenildi. Sosyal medya üzerinde binlerce kişi tarafından haber beğeni alır ve paylaşılırken, yardımların eş orantılı olmadığı gözlemleniyor. Vatandaşlar internet üzerinden “hayat kurtarmaya devam ediyor”.

1 AĞUSTOS’TA TÜRKİYE’YE GÖTÜRÜLÜYOR: Gazimağusa’da yaşayan ve henüz 4 yaşında olan Berat’ın beyninde tümör teşhisi kondu, fakat ailenin ameliyat masraflarını karşılayacak imkanı olmadığından ameliyat henüz gerçekleştirilemedi. Tümör nedeniyle acilen ameliyat olması gereken 4 yaşındaki Berat’ın annesi Nesrin Şakacı Detay’a konuştu. Anne Şakacı, çocuğunun  1 Ağustos’ta ameliyat için Türkiye’ye götürüleceğini belirtti.

“SORUMLUSU HASTANELERİMİZ”: 34 yaşındaki Anne Nesrin Şakacı, 4 yaşındaki çocuğunun hastalığının ilerlemesinden, ülkedeki Devlet Hastaneleri’ni sorumlu tuttu. Beyindeki tümörün geçmiş yıllarda teşhis edilmesine rağmen, çocuğun yaşının küçük olduğu gerekçesiyle, ameliyatın yapılmadığını belirten Anne Şakacı, hastalığın ilerlemeyeceği öngörüsüyle ameliyatın ertelendiği ve bugün tümörün tüm beyini sardığını anlattı.

 “FİTRELERİMİZİ KÜÇÜK BERAT’A VERELİM”: Öte yandan UBP Gazimağusa İlçe Başkanı Resmiye Canaltay, Küçük Berat için tüm üyelerine ve Gazimağusa halkına fitre çağırısı yaptı.

Rana SARRO

Beyninde teşhis edilen tümör nedeniyle acilen ameliyat olması gereken henüz 4 yaşında olan Küçük Berat’ın annesi Nesrin Şakacı Detay’a konuştu.

Küçük Berat’ın beynindeki tümörün tüm beyini sardığını ve çocuğun gittikçe kötüleştiğini, birkaç kez geçici felç geçirdiğini belirten acılı Anne Şakacı, çocuğunun 1 Ağustos’ta ameliyat olması gerektiğini söyledi.

“Sorumlusu hastanelerimiz”

Gazimağusa’da sakin 34 yaşındaki Anne Nesrin Şakacı, 4 yaşındaki çocuğunun hastalığının ilerlemesinden, ülkedeki Devlet Hastaneleri’ni sorumlu tuttu.

Beyindeki tümörün geçmiş yıllarda teşhis edilmesine rağmen, çocuğun yaşının küçük olduğu gerekçesiyle, ameliyatın yapılmadığını belirten Anne Şakacı, hastalığın ilerlemeyeceği öngörüsüyle ameliyatın ertelendiğini ve durumunun kötüleşmesi üzerine çocuğu baktırdıkları Türkiye’deki hastanelerde acilen ameliyat gerektiği bilgisini aldıklarını anlattı.  Anne Nesrin Şakacı şöyle konuştu:

“Çocuğumun beyninde tümör var. Ameliyatı gecikti. Küçükken yapılmadı. Şimdi üreyen Tümör olduğu için beynini sardı. Doktorların hatasından ötürü bu zamana kadar bekletildik. Türkiye’de hemen ameliyat gerektiği söylendi. Bu sürede, 3 kere felçlik geçirdi. Epilepsi olduğu için beyindeki tümör sıkıştırıyor ve acil ameliyat gerekiyor.”

Duyarlılık Facebook üzerinde kaldı!

Öte yandan, beyin tümörü teşhisi konulan Minik Berat ile ilgili haberler, ülke genelinde büyük ilgi toplarken, Şakacı ailesinin ise yardım kampanyası için yalnız 10-15 vatandaş tarafından arandığı öğrenildi.

Buna rağmen Anne Şakacı, Mağusa Kaymakamlığı ve Polis’ten alınan izinle başlattıkları yardım kampanyasına vatandaşların gösterdiği duyarlılıktan memnuniyet belirtti.

Küçük Berat için başlatılan yardım kampanyası haberlerinin, internet ortamında hızla yayıldığı dikkat çekerken, yardım kampanyası dahilinde açılan hesaba ne kadar bağış yapıldığı ise henüz bilinmiyor.

Anne Nesrin Şakacı, “Kaymakamlık ve Polis’ten alınan izinle yardım kampanyası başlatıldı. Gazeteler ilanlar yayınlamışlar. İnternet gazetelerinde de yayınlanan haber ve ilanlar üzerine insanlar telefonlara sarıldı. Sağolsunlar 10-15 vatandaş bizleri arayarak, bankaya yardım yatıracaklarını belirttiler. Şuana kadar ne kadar toplandığı konusunda hiçbir bilgim yok. Ne kadar toplayabilirsek toplayacağız, toplayamadığımız durumda da dernekler yardımcı olacak ve devlet çocuğu kurula koyacak. 1 Ağustos’ta ameliyat için Türkiye’ye gidiyoruz” dedi.

Berat tüm Kıbrıs halkından yardım bekliyor!

Bilindiği gibi, Gazimağusa’da yaşayan ve henüz 4 yaşında olan Berat’ın beyninde tümör teşhis edildi, fakat ailenin ameliyat masraflarını karşılayacak imkânı olmadığından ameliyat halen daha gerçekleştirilemedi.

Berat Şakacı’nın, en yakın zamanda ameliyatının gerçekleşmesi gerekiyor. İstanbul’da Acı Badem Hastanesinde Dr. Mehmet Öz tarafından yapılacak olan ameliyat için 40 Bin TL gerekiyor. Ailenin bu miktarı karşılayacak imkânı olmadığı için Berat ve ailesi tüm Kıbrıs halkından yardım bekliyor. Minik Beratın hayati tehlikesi günden güne artıyor.

4 yaşındaki Berat Şakacı için yardımda bulunmak isteyen duyarlı vatandaşlar aşağıda bulunan hesap numaralarına veya UBP Gazimağusa İlçesine ulaştırarak Berat’a yardımcı olabilirler.

TC Ziraat Bankası Hesap No: 40311281 – 5003 IBAN: TR51 0001 0008 6140 3112 8150 03 Nesrin Şakacı: 0533 885 71 20

“Fitrelerimizi küçük Berat’a verelim”

Öte yandan UBP Gazimağusa İlçe Başkanı Resmiye Canaltay, Küçük Berat için tüm üyelerine ve Gazimağusa halkına fitre çağırısı yaptı.

UBP Gazimağusa İlçe Başkanı Resmiye Canaltay, tüm üyelerinden ve Gazimağusa halkından, hayati risk taşıyan Berat için el ele verip bu paranın bir an önce toplanması ve herkesin bu duruma duyarlı olmasını ve fitrelerini küçük Berat’a vermesi için fitre desteği istedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA