EYLEMDE KERAMET VAR

30 Ocak 2015 Cuma 08:11
“TALEPLERİNİN YÜZDE 80’İNE ULAŞTILAR”: Başkent Lefkoşa’da çok sayıda traktör, biçerdöver, kamyon ve iş araçlarıyla eylem yapan ve Meclis önünde başlattığı araçlı eylemi, Maliye Bakanlığı ardından da Başbakanlık önüne taşıyan hayvancıların, taleplerinin yüzde 80’ine ulaştıkları belirtildi. Hayvancıların eylemi esnasında, traktörlerle Meclis ve Maliye Bakanlığı’nın protokol kapısını kırarak, hasara uğratan 7 hayvancıya, polis tarafından dava okunması konusunda Detay’a konuşan Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğluları, Bakanlar Kurulu toplantısında alınan kararları da değerlendirdi.
“90 BİN DOZ AŞI VE 4 BİN TON BALYA GETİRTİLİYOR”: Bakanlar Kurulu büyükbaş hayvanlarda görülen LSD hastalığına karşı aşılama yapılabilmesi için ihtiyaç duyulan aşıların teminine karar verdi. Bu karar üzerine, önceki gün aşının siparişi verildi. 15 gün içerisinde, ihaleyi alan firma tarafından, 372 Bin TL’ye, 90 Bin doz aşı getiriliyor. Bakanlar Kurulu, ayrıca 31 Mart’a kadar ithal edilecek kaba hayvan yemlerinin, gümrük vergisi ve fonlardan muaf tutulmasını karara bağlarken, Şubat ayı başında 4 bin ton balyanın da ülkeye getirtileceği bildirildi.
Rana SARRO
Başkent Lefkoşa’da çok sayıda traktör, biçerdöver, kamyon ve iş araçlarıyla eylem yapan ve Meclis önünde başlattığı araçlı eylemi, Maliye Bakanlığı ardından da Başbakanlık önüne taşıyan hayvancılar istediklerini aldılar.
Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği önderliğinde, Meclis ve Maliye Bakanlığı’na yumurta savurup, süt sıkarak, bahçe kapısını traktörle kırıp içeriye girmek isteyen hayvancıların, taleplerinin yüzde 80’ine ulaştıkları belirtildi.
Birlik, eylem gerekçesini, “Hükümetin tarım politikası bulunmaması”, “bütçede tarıma ayrılan payda 5 milyon TL artış yapılmasının yeterli olmadığı ve ülkede üretilen süt ürünlerinin 5 katı süt ürününün ithal edilmesini engelleyecek herhangi bir tedbir alınmaması” olarak belirtmişti.
Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği’nin, diğer üretici birliklerinin desteğiyle Lefkoşa’da 3 gün boyunca sürdürdüğü araçlı eylemin ardından, son durumun ne olduğunu Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğluları’na sorduk.
“TALEPLERİMİZİN YÜZDE 80’İNİ ALDIK”
Detay Gazetesi’ne konuşan Mustafa Naimoğluları, eylemlerinin sonuç verdiğini, eylem gerekçesi olan taleplerinin yüzde 80’ini aldıklarını belirterek, şunları söyledi:
“Eylemden sonra görüşmeler devam ediyor. Süt ödemeleri düzene girdi sayılır. Bunun yanında diğer görüşmeler devam ediyor. Taleplerimizin yüzde 20’si ise, yapılandırma sorunlarıdır. Bununla ilgili eylemden sonra toplantılar yapıyoruz. Bu toplantılar da iyi geçmektedir. Toplantıların sonucunda bu sorunları da çözeceğiz. Önümüzdeki hafta Bakanlar Kurulu’ndan bazı kararlar geçecek. Yani bazı sorunlara çözüm bulmaya çalışıyoruz.”
“MAHKEME SÜRECİNDE BUNU ORTAYA KOYACAĞIZ”
Hayvancıların eylemi esnasında, kullanımlarında bulunan traktörlerle Cumhuriyet Meclisi’nin ve Maliye Bakanlığı’nın protokol kapısını kırarak, hasara uğratan, 7 hayvancıya polis tarafından dava okunması konusunda ise Naimoğluları, gazetemize şu bilgileri verdi:
“Eylem süresinde kamu malına zarar verdik diye, 7 arkadaşımıza, polis dava okudu. Biz de sorumlu bu arkadaşlarımızın olmadığı, sorumlunun Hayvancılar Birliği ve Birliğin yönetim kurulu olduğunu söyledik. Biz gereken ne ise, bunu tazmin etmeye hazır olduğumuzu belirttik. Sadece ilgili arkadaşlarımızdan ‘kabul ediyor musunuz?’ diye ifade alındı. İfadesi alınan arkadaşlar, ‘kabul etmiyoruz’ dediler. Ben, direk sorumlu olanın Hayvancılar Birliği olduğunu ve dava edilecekse, birliğin edilmesi gerektiğini söyledim. Mahkeme sürecinde biz bunu ortaya koyacağız.”
“ŞUBAT’TA 4 BİN TON BALYA GELECEK”
Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğluları, Bakanlar Kurulu toplantısında, tarım konusunda alınan kararları da değerlendirdi. Bakanlar Kurulu tarafından alınan kararların hayvancının lehine olduğunu belirterek, kararları olumlu bulan Naimoğluları, şunları belirtti:
“ Bakanlar Kurulu, 31 Mart’a kadar ithal edilecek kaba hayvan yemlerinin, gümrük vergisi ve fonlardan muaf tutulmasını karara bağladı. Bu konuyu biz eylem günü konuştuk ve kabul edilmişti. Eylem günü teşvikin devam etmesi konusunda uzlaştık. O teşvik şuanda 4 Bin ton kaba otta devam ediyor. 4 bin ton balya Şubat ayı başında gelecek, ondan sonra kaba ota ihtiyaç varsa, Nisan ayı itibariyle getirilmek istenen yemlerde fon ve KDV’yi kaldırmıştır. Hayvancının yeme ihtiyacı olursa ve kaba otunu kendisi getirecekse, daha uygun fiyata ülkeye getirtebilmesi için bu fonlar kaldırıldı.”
“ÜLKEYE 372 BİN TL’YE, 90 BİN DOZ AŞI GETİRTİLİYOR”
“Bakanlar Kurulu ayrıca büyükbaş hayvanlarda görülen LSD (Lumpy Skin Disease) hastalığına karşı aşılama yapılabilmesi için ihtiyaç duyulan aşıların teminine karar verdi. Aşılama konusunda yaklaşık 1 hafta önce YDÜ, Veteriner Hekimler Birliği, Hayvancılık Dairesi, Hayvancılar Birliği, Bakanlık ve Avrupa Birliği toplandık ve aşılama yapılması için karara vardık. Bu karar üzerine, iki gün önce aşının siparişi verildi. 372 Bin TL’ye, 90 Bin doz aşı getiriliyor. İhaleyi alan firma, 15 gün sonra aşıları getirtecek.”
“GÜNCEL FİYATLAMA YAPILDI”
“Hayvancılık Zorunlu Sigorta Tüzüğü kapsamında Büyükbaş ve/veya Küçükbaş hayvanları zarar gören üreticilerinin 01 Ocak 2015 – 30 Haziran 2015 tarihleri arasında geçerli olmak üzere buzağı (1 Günlük) adet başına 600 TL, sığır cinsi hayvanlar kilo başına 10 TL, küçükbaş hayvanlar 10 TL olmak üzere karara bağlanmıştır. Bu da her yılın Ocak ve Temmuz ayında, yılda iki kez olmak üzere, Hayvancılık Dairesi, hayvan fiyatlarını güncelleştirir. Hayvancılık Sigortası’nda, 7 ile 9 ay arasındaki buzağı düşüklerinde, bunu 600 TL olarak belirler. Bunun da yüzde 80’ini yani 360 lira öder. Bunun yanında, bulaşıcı hastalıklarda, ineği 10 TL kilosu olarak belirler. Bunun da yüzde 80’ini ödediği için, 8 liradır. Bu her yılın 1. ve 7’nci ayında, yılda iki defa Hayvancılık Dairesi tarafından oluşturulan güncel fiyatlamadır. Ayrıca LSD hastalığından dolayı da bir fiyatlama gelmiştir. Bunlar da, yılda iki defa rutin oluşan fiyatlardır. Daha önce bu fiyatlar yine aynıydı.”
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ARUCAD ile Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Arasındaki İşbirliği Protokolü GenişletildiARUCAD ile Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Arasındaki İşbirliği Protokolü Genişletildi02 Mayıs 2025 Cuma 15:06ARUCAD
Dikkat! Dolandırıcılık Girişimlerine Karşı UyarıAcil nakit ihtiyacı olduğunu söyleyerek belirli bir miktarda (örneğin 2.800 TL - 3.000 TL civarında) para talep etmektedir.02 Mayıs 2025 Cuma 15:04KIBRIS
KKTC'nin kumar, fuhuş ve mafya alanına dönüşmesini sağlayanlar Yüce Divan’da yargılanmalı"Davutoğlu, son dönemde KKTC'de gündeme gelen olaylara işaret ederek "Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin bir kumar, fuhuş ve mafya alanı haline dönüşmesine sebep olanlar Yüce Divan’da yargılanmalı" dedi.02 Mayıs 2025 Cuma 14:34KIBRIS
Adnan Oktar'a beraat: 'Kadınların bana olan sevgisi çok kıskanıldı'Adnan Oktar, "kaçakçılık" ve "resmi evrakta sahtecilik" suçlarından yargılandığı davada beraat etti. Mahkemedeki sözleri dikkat çekti.02 Mayıs 2025 Cuma 14:27TÜRKİYE
Dev Miting Hazırlığı ... 100'e yakın örgüt Lefkoşa'da sokağa çıkıyor!100'e yakın örgüt Lefkoşa'da sokağa çıkıyor!02 Mayıs 2025 Cuma 14:13LEFKOŞA
Erhürman: Güney Kıbrıs'ta mülkiyet davaları artık bireyleri de etkilemeye başladıCumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, Güney Kıbrıs'ta mülkiyet konusunda açılan davaların artık doğrudan bireyleri de etkilemeye başladığını söyledi.02 Mayıs 2025 Cuma 14:10KIBRIS SORUNU
Mağusa'da tehlikeli sürüş yaparken gölete düştü...Tehlikeli sürüş yaparken gölete düştü: Yaralanan olmadı02 Mayıs 2025 Cuma 13:58GAZİMAĞUSA
Lahey polisi Cemil Önal'ın öldürüldüğünü doğruladıHollanda'da bir otel önünde işlenen cinayetin kurbanının, son günlerde Halil Falyalı hakkındaki iddialarıyla gündeme gelen Cemil Önal olduğu öne sürüldü. Hollanda polisi kurbanın kimliğini DW Türkçe'ye doğruladı.02 Mayıs 2025 Cuma 13:56AVRUPA
Yavru Külliye Erdoğan’ın katılımıyla açılıyorYavru Külliye yarın Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla açılıyor02 Mayıs 2025 Cuma 13:45KIBRIS
Merit Çocuk Şenliği’nde 750 çocuk eğlendiMerit Otellerinin ilkokullar düzeyinde gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projelerinden olan Çocuk Şenliği’inin ikincisi Merit Otelleri Sosyal İşler Koordinatörlüğü organizasyonuyla Merit Park Hotel’de gerçekleştirildi.02 Mayıs 2025 Cuma 12:55KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs